ENKHUIZEN - Interactief Museum Sow to Grow gaat per zondag 7 juni weer open. Voorlopig alleen op de zaterdag- en zondagmiddag van 12.00 tot 17.00 uur, met de hoop om op termijn weer meer dagen open te zijn.


Rekening houdende met de richtlijnen van het RIVM en het protocol van de Museumvereniging kunnen bezoekers weer kennis nemen van de boeiende wereld van de plantenveredeling en de rol daarvan op de wereldvoedselvoorziening en het welbevinden.

Museum Sow to Grow aan de Westerstraat 111 laat u via het voorplein en de Kloostertuin kennis maken met bloemen, groenten en kruiden zoals ze groeien en bloeien en niet zoals u ze ziet in de supermarkt.

Bezoekers zijn nu óók binnen weer van harte welkom, maar daarbij wel gehouden aan de voorwaarden die tot doel hebben de veiligheid van medewerkers en bezoekers te waarborgen. Het maximale aantal bezoekers binnen het museum is 30 personen, exclusief de eigen medewerkers. De 1,5 meter regel is van toepassing. Vanzelfsprekend zijn looproutes gemarkeerd en hygiëne maatregelingen zijn getroffen.

Bezoekers kunnen uitsluitend toegelaten worden indien van te voren via de site of telefonisch aangemeld. Reserveer online of telefonisch de datum en de tijd. Na de aanmelding ontvangt u een bevestiging. U gelieve zich daaraan te houden. Betalingen uitsluitend via pin of mobiel. U kunt gebruik maken van de Museumkaart.

Ga niet van huis bij gezondheidsklachten. U zult hier bij aanmelding en binnenkomst naar gevraagd worden. Ga bij klachten niet naar binnen. Het museum werkt met vrijwilligers van wie een groot gedeelte valt onder de risicogroep.

Als gevolg hiervan zijn er slechts een beperkt aantal vrijwilligers uit de niet risicogroep beschikbaar waardoor men niet op de gebruikelijke openingstijden beschikbaar kan zijn. Op de website en Facebook staan de actuele dagen en tijden vermeld. Mocht u er iets voor voelen vrijwilliger te worden, dan graag een kort berichtje op info@sowtogrow.nl waarna men u benadert. Leuk en dankbaar werk.

Om een indruk te krijgen van wat u in het museum te wachten staat, kunt u alvast online in de stemming komen. Er staat een kort introductiefilmpje op de site en op Facebook. Dit zal zeker inspireren om het museum te bezoeken. Voedsel in onze wereld en de zekere verkrijgbaarheid nu en in de toekomst is van levensbelang, zeker in deze onzekere tijd. Men geeft inzicht in de mogelijkheden.

Knuffelen is in deze tijd buiten de gezinssituatie niet mogelijk. Om kinderen tot 12 jaar de mogelijkheid te geven om toch te knuffelen bieden wij voor de eerste 100 kinderen beneden de leeftijd van 12 jaar een miniatuur groenteknuffel aan voor de speciale prijs van € 2.-- in plaats van € 5.--.

De vrijwilligers zijn er trots op bezoekers weer te mogen ontvangen. Bezoekers zullen er iets meer moeite voor moeten doen maar ze zijn niet minder welkom. Via het formulier op de site www.sowtogrow.nl of telefonisch via 0228 725747 wordt het zo gemakkelijk mogelijk gemaakt.

Het is meer dan de moeite waard.