ENKHUIZEN - Enthousiast, en met gepaste trots, verwelkomt Stichting Marketing Enkhuizen (voorheen VVV Enkhuizen) Marije Wittebrood als nieuw bestuurslid. Marije won onlangs met haar winkel Label Noord de Mode Winkel Award voor de gemeente Enkhuizen. Bij de provinciale award verkiezingen eindigde ze met een indrukwekkende 9+ als twintigste (van de hondervijftig). Dat maakt haar toetreding extra feestelijk.

Steentje bijdragen


De stichting ziet in Marije een gedreven, deskundige en betrokken ondernemer. Voorzitter Ingrid Mol: “We zijn enorm blij dat Marije ons bestuur komt versterken. Met haar expertise en korte lijntjes met collega-winkeliers vormt ze een mooie aanvulling op de andere bestuursleden die uit de horeca en zakelijke sector komen.” Marije: "Als inwoner en ondernemer vind ik het belangrijk om bij te dragen aan de marketing van Enkhuizen. Ik wil graag mijn steentje bijdragen aan de promotie van onze prachtige stad."

Het bestuur van Stichting Marketing Enkhuizen (SME) bestaat nu uit vier leden: Ingrid Mol, Helga Oosterkamp, Ria Weel-Visser en Marije Wittebrood. Zij zetten zich allemaal vrijwillig in om hun expertise en netwerk te gebruiken voor het algemeen belang van Enkhuizen. Het bestuur ziet erop toe dat de doelen van SME worden bereikt en geeft richting aan de organisatie. Daarbij ondersteunen en adviseren zij de directeur en het team.

Krachten bundelen


Ieder bestuurslid brengt zijn eigen expertise in. Marije verwacht dat de diversiteit aan kennis en ervaring leidt tot nog sterkere samenwerking: "Ik hoop dat we onze krachten nog meer kunnen bundelen. Samen kunnen we tot een mooi en compleet aanbod komen en daarmee Enkhuizen als stad en de daarbij behorende activiteiten (nog meer) op de kaart zetten.”

Marije's uitgebreide ervaring in de detailhandel zal een waardevolle bijdrage leveren aan het bestuur. "Met mijn kennis en ervaring wil ik bijdragen aan het onderdeel 'winkelen in Enkhuizen'. Vanuit mijn achtergrond kan ik input geven voor activiteiten en evenementen, het straatbeeld en andere relevante zaken die bij de winkeliers spelen."

Een korte introductie van Marije: "Ik ben geboren in Edam en heb ruim 25 jaar in Leeuwarden gewoond. Via Alkmaar ben ik voor de liefde in Enkhuizen beland. Inmiddels woon ik alweer 17 jaar met veel plezier met mijn man en twee zoons in de binnenstad van Enkhuizen. Na jaren in de verzekeringsbranche te hebben gewerkt, ben ik de detailhandel ingerold en werkte ik onder andere bij Mith, Sissy Boy en de Hema. In 2022 besloot ik voor mijzelf te beginnen met een mooie winkel in de Westerstraat, Label Noord; damesmode en woonaccessoires.”

Marije’s aanbevelingen

Wat maakt Enkhuizen speciaal volgens Marije? "Enkhuizen heeft een prachtige, compacte binnenstad waar je alles hebt, allemaal op loop- en fietsafstand. Het ‘dorpsgevoel’ maakt het extra bijzonder."

Marije's aanbevelingen voor toeristen en inwoners: "De prachtige binnenstad met de vele historische panden! En natuurlijk de gezellige winkelstraat, waar landelijke ketens worden afgewisseld met unieke, kleinschalige winkels. Bezoek zeker ook het Zuiderzeemuseum, de Drommedaris, Sprookjeswonderland, geniet van de restaurants met gezellige terrassen, de B&B's en hotels en vergeet niet een rondvaart door Enkhuizen te maken!"