ENKHUIZEN - Het team van de Bonte Veer wil op de loer liggende eenzaamheid tegengaan. Daarom maken en bezorgen ze op donderdag en vrijdag daghappen voor de vaste gasten van het eetcafé en organiseren ze in het wijkcentrum extra koffie-ontmoetingsuurtjes voor groepjes van maximaal tien personen.

Margreet Loots, bedrijfsleider en vrijwilligerscoördinator van de Bonte Veer: "Ontmoeting is en blijft belangrijk voor iedereen, want veel mensen voelen zich eenzaam. Daarom hebben we de 'koffie-ontmoetingsuurtjes' in het wijkcentrum uitgebreid. Natuurlijk veilig op 1,5 meter afstand van elkaar en vooraf aanmelden is verplicht." De maandagochtend is voor senioren, de woensdagochtend is speciaal voor alleenstaanden en de vrijdagochtend is voor iedereen die behoefte heeft aan een beetje gezelligheid. De tijden voor alle 3 dagen zijn van 10.00 tot 11.30 uur.

Maaltijdservice met bezorging alleen in Enkhuizen
De Bonte Veer heeft haar maaltijdservice tijdens de corona lockdown samen met 'voor elkaar in Enkhuizen' in het leven geroepen. Sindsdien worden er iedere donderdag daghappen gemaakt en gratis bezorgd in Enkhuizen. De service wordt nu uitgebreid met de vrijdag en is natuurlijk beschikbaar voor iedereen. De daghappen kunnen worden opgehaald in het eetcafé aan de Wielewaal. De gratis bezorgservice geldt echter alleen voor Enkhuizen. Een daghap kost € 6,50. Veel mensen gebruiken als betaalmiddel de 10-dinerkaart van de Bonte Veer. Deze kost € 65,- met als extraatje bij iedere daghap een gratis dessert. Nu de belangstelling voor de bezorgmaaltijden toeneemt kan er naast de 10-dinerkaart binnenkort ook aan de deur met de pin worden betaald.

Een daghap kan tot een dag van te voren worden besteld via e-mail, WhatsApp of telefoon. E-mail ml@welwonen.nu, telefoon/whatsapp 06-83105595. Wilt u weten hoe de maaltijdservice precies werkt en wat volgende week de pot schaft? Kijk dan even op https://www.welwonen.nu/welzijnswerk/de-bonte-veer/maaltijdservice