ENKHUIZEN - De deuren van De Drombar worden op woensdagavond 10 april weer wagenwijd opgezet voor het Levenscafé. Ervaringsdeskundige Ron Annes deelt over zijn jarenlange verslaving en nodigt bezoekers uit in gesprek te gaan over dit ingrijpende thema. “Ook als je zelf niet direct verslaafd aan iets bent, wordt het een heel boeiende avond.”

Ruim dertig jaar lang worstelt Ron Annes met zijn alcohol- en drugsverslaving tot de fysieke, financiële en sociale problemen hem te veel worden. Op zijn 46e stapt Ron de Brijder-kliniek in Hoorn binnen en kickt hij af. Niet veel later is hij terug bij Brijder, maar nu als ervaringsdeskundige om met zijn verhaal mensen te helpen, zoals op woensdagavond 10 april in het Levenscafé in de Drommedaris in Enkhuizen.

Alcoholvrij

Het Levenscafé is een plek om in een ontspannen kroegsfeer na te denken over vragen die mensen bezighouden. Elke avond inspireert een spreker, zanger of kunstenaar de bezoeker. Normaal kun je een wijntje of biertje aan de bar bestellen, maar vanwege het thema is de avond deze keer alcoholvrij. Ook vrij is de toegang en je krijgt een kopje koffie of thee op de kosten van de organisa)e. Het Levenscafé vindt elke tweede woensdag van de maand plaats en de deuren van De Drombar gaan om 19.30 uur open waarna het programma om 20.00 uur start.