ENKHUIZEN - Op zondag 10 april van 11:00 – 16:00 uur wordt een Lente markt op het plein van Hertenkamp Enkhuizen georganiseerd. Dit is de 2de thema markt op een rij. Wederom deze keer een grote variatie aan koopwaren, doorlopende kinderactiviteiten, excursies, presentaties, live muziek en passend menu. We vieren de lente.

Geheel in het teken van het seizoen vindt u diverse originele marktkramen met unieke handgemaakte producten zoals van hout gemaakte snijplanken, schalen, tuinbeeldjes, yoga krukje of decoratieve sfeervolle huis- en tuindecoratie, sieraden van gerecycled materialen, biologische zaden, unieke bakmixen en schattige kinderschortjes. Ook de biologische schapenmelkijs van de schapenboerderij “Schapenstreek” staan er bij en nog meer kleine kramen met zelfgemaakte leuke handige producten.

Naast de leuke marktkramen, worden excursies en proeverij in de natuurtuin georganiseerd, passend bij het thema ‘eetbare planten’ en korte presentaties van natuurfoto’s door Jacob en Niels Jorritsma. Voor de kinderen worden er doorlopende activiteiten georganiseerd. Zij kunnen schatten graven en zadenbommen maken. De gehele middag kunnen we genieten van live muziek met straatmuzikant Hans de Vries, mondharmonica en de trio (Djurre Bosman, zang en gitaar, Meindert Kamper drums en Hans de Vries mondharmonica) ‘Irish Coffie’ met swingend muziek. Kortom een echt lentefeest. Om dit allemaal nog met lentesfeer te omlijsten, wordt er in de theetuin een geheel aangepast menu samengesteld. En als het weer er haar zonnige kant zal laten zien, want (bijna) alles is buiten, dan belooft het een fantastische lentedag dag te worden. U bent allen van harte welkom. Vergeet niet contact geld mee te nemen, want vele kramen hebben geen andere betaal mogelijkheden. Het adres is Wilhelminaplantsoen 2, Enkhuizen.

11:00 – Open voor publiek
11:00 – 15:30 doorlopende kinderactiviteiten: schat zoeken en zaadbommen maken
12:30 – 13:30 – live muziek – straatmuzikant Hans de vries bespeeld met mondharmonica popnummers.
11:00 - 15:30 doorlopende demonstratie wolbewerken / spinnen
13:00 – eerste excursie in de natuurtuin; thema ‘eetbare planten’
13:30 – natuurfoto’s presentatie door de fotografen
14:00 – tweede excursie in de natuurtuin; thema ‘eetbare planten’
14:30 - natuurfoto’s presentatie door de fotografen
14:30 – 15:30 uur lifemuziek Trio Irish Coffe
16:00 - afsluiten