Enkhuizen- Op donderdag 27 februari liggen een aantal vogels op de operatietafel van de preparateur.

Jan van Hout komt bij ons, het bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen om te demonstreren en te vertellen over het opzetten van dieren. In onze vitrines kom je veel opgezette dieren tegen. De meeste zijn vogels. Deze zijn dood gevonden en opgezet. Zo blijven ze nog tientallen jaren mooi en we kunnen ze goed bestuderen, ze vliegen niet weg! Simpel? Niets is minder waar......

Jan van Hout is een preparateur. Een preparateur zet de beesten op. Dit is niet zo eenvoudig. Je moet ook heel goed de dieren kennen. Heb je een dood beest gevonden en je wilt m laten opzetten? Dat mag ook niet zomaar ..... . Kom vanmiddag en leer er van alles over! Voor je weer naar huis gaat mag je ook zelf, zo als de preparateur, proberen een beest zo precies mogelijk te boetseren.

Deze collegetour is interessant voor jong en oud, maar vooral voor kinderen vanaf 8 jaar. We beginnen om 13.30 tot 15.00 uur. deelname kost € 6,- Kinderen onder 9 jaar komen met de eigen begeleiding.
Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl of telefonisch: tel 0228-320310 . Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen.