WEST-FRIESLAND - Tijdens de actie Boeren en Tuinders Pakken Uit organiseert de agrarische sector een aantal workshops koeschilderen. 28 juli bij Arie Schouten in Nibbixwoud en 14 augustus bij Joeri Ham in Wijdenes. Bij voldoende belangstelling is er op 25 augustus nog een bij het rundveemuseum. De workshops duren van 13.00 uur tot 16.30 uur.


Geen 1 koe is het zelfde, naast verschillende rassen heb je ook verschil in bouw, kleurentekening, uier en kop. Iedereen die bij de koeien komt heeft een voorkeur van koe. Het is nets als bij mensen geen mens is dezelfde en dat is ook zo bij koeien. Tijdens het schilderen zit je tussen de koeien in de wei. Heerlijk buiten in een vrij stille omgeving. Je kiest je koe die jij mooi vindt. Ruud Spil helpt je om deze zo goed mogelijk op het doek te krijgen. De veehouder waar het koeschilderen is zal iets vertellen over zijn passie met koeien en over het boeren leven. Een heerlijke middag om te ontspannen en even weg te zijn uit de drukke wereld. Kosten zijn 27,50 voor de workshop en 12.50 voor de materialen. Koffie en thee krijg je aangeboden van de veehouder waar de workshop is. Geef u snel op want vol is vol. Op www.boerenentuinderspakkenuit.nl vindt u een aanmeld formulier.

De workshop is een van de vele acties die de LTO heeft opgezet om u een prachtige en gezellige vakantie in eigen land aan te bieden.