ENKHUIZEN - Op woensdag 23 februari van 10:30 – 11:30 uur zijn de peuters en de kleuters uitgenodigd voor de snuffelochtend 'Koe en Tulpie!'. Tijdens deze ochtend ontdekt Koe hoe haar vriend Tulpie groeit en bloeit. Ontdek samen met Koe van alles over bloembollen en het voorjaar.

Het is lente! Samen met de vrolijke Koe ontdekken de kinderen hoe een (tulpen-)bol groeit en bloeit en wat daar allemaal voor nodig is. De activiteit start met een interactief voorleesverhaal. De rode draad is het grappige boek 'Koe en Tulpie'. Na het verhaal gaan we kijken hoe een echte tulpenbol in elkaar zit. Wat zie je boven de grond en wat zit er eigenlijk onder de grond? De kinderen maken daarna hun eigen Koe en Tulpie van papier. Natuurlijk gaan we op zoek in de natuurtuin naar de lentebloemen. Misschien kunnen we ook Tulpie ontdekken? Tot slot mogen de kinderen de zelfgemaakte Koe en Tulpie mee naar huis.

De Snuffelochtenden zijn kleinschalige vertelvoorstellingen, gevolgd door een knutsel- of buitenactiviteit, speciaal voor de allerjongsten van 4 – 7 jaar. Deze ochtenden worden georganiseerd in samenwerking met Rita Hooijmans van LEV! Educatie. Peuters en kleuters komen gezellig samen met hun ouders/begeleider(s) en kunnen na afloop nog even lekker rondsnuffelen en spelen in de kinderboerderij en de natuurtuin.

Wij beginnen om 10:30 uur, inloopkwartiertje om 10:15 uur. Deelname € 4,- p.p. Let op: ook voor (groot)ouders/begeleiders. Opgave is noodzakelijk: reservering@hertenkampenkhuizen.nl en vermeld het aantal en de leeftijd van de kinderen. Je hebt pas een plaats als je reservering is bevestigd. Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen www.hertenkampenkhuizen.nl