ENKHUIZEN - KNRM Enkhuizen wordt jaarlijks gemiddeld 100 keer ingezet om mens en dier te redden op het IJsselmeer en Markermeer. De professioneel opgeleide vrijwilligers zijn dag en nacht beschikbaar.

Aan boord van hun reddingboot Watersport zijn twee jaar geleden 5 helmen vervangen. Het nieuwe type is uitgevoerd met een draadloos intercomsysteem. De helmen dienen voor de veiligheid (hoofdbescherming) van de vrijwilligers én om aan boord goed met elkaar te kunnen communiceren. Zo weet iedereen wat van hem of haar wordt verwacht. Wat ook weer de veiligheid ten goede komt.

5 + 3
Het nieuwe, draadloze systeem bevalt KNRM Enkhuizen prima. Omdat zij vaak uitvaren met meer dan 5 bemanningsleden en veiligheid voorop staat, willen ze de set graag uitbreiden met 3 helmen. Onder de noemer ‘Voor iedere held een helm!’ zijn ze daarom deze crowdfundingsactie gestart. Het streven is om vóór 31 augustus 2022 de benodigde 4.000 euro op te halen. De 35 vrijwilligers van KNRM Enkhuizen staan dag en nacht klaar om mens en dier uit de problemen te redden op het IJsselmeer en Markermeer. Mogen zij u nu vragen om hen te helpen? Iedere donatie, groot en klein, is meer dan welkom en draagt bij aan de veiligheid van de vrijwilligers!

Lokale samenwerking
Voor deze crowdfunding is ook de samenwerking met lokale ondernemers opgezocht. Zo vroegen ze Harry Posthumius het drukwerk te leveren en heeft Joosten Watersport aangeboden om bij iedere internetbestelling de actie-flyer mee te sturen. Alle donateurs krijgen bovendien een mooie korting op hun eerstvolgende bestelling via de webwinkel van de watersportwinkel in de Compagnieshaven.

Help jij de redders van KNRM Enkhuizen veilig uitvaren? Doneren kan via de QR-code. Je vindt hem op de flyers en poster bij de (jacht)havens en watersportwinkels. Of kijk op de website en sociale media van KNRM Enkhuizen.