ENKHUIZEN - De opstappers van KNRM Enkhuizen hebben één ding gemeen: ze delen een gedrevenheid en ze staan 24 uur per dag, zeven dagen in de week klaar om anderen te helpen. Dat doen ze geheel vrijwillig. Jaarlijks komen ze gemiddeld honderd keer in actie om mens en dier te redden op het IJsselmeer en Markermeer.


Zaterdag 29 juli kun je kennismaken met deze helden. Dan houdt reddingstation Enkhuizen namelijk Open Boot in de Compagnieshaven. Tussen 15.00 en 18.00 uur kun je een kijkje nemen aan boord van de reddingboot en de redders het hemd van het lijf vragen. Ze vertellen je graag over het bijzondere reddingswerk, spannende acties, de wekelijkse oefenavonden en hun twee reddingboten: de Watersport en de Corrie Dijkstra - Van Elk.

Ook kun je je laten informeren over de handige KNRM Helpt app en vrijwilliger of Redder aan de Wal worden. En voor wie nog graag een KNRM-winpel of petje wil aanschaffen: deze zijn zaterdag verkrijgbaar op de kade.

KNRM Enkhuizen - Open Boot
Zaterdag 29 juli
15.00 uur tot 18.00 uur
Compagnieshaven, nabij het havenkantoor

Heb je voor aanstaande zaterdag al andere plannen? Geen nood: zaterdag 5 augustus houdt KNRM Enkhuizen nog een Open Boot, dan in de Buitenhaven ter hoogte van het havenkantoor en de Visafslag.

Reddingboot en bemanning blijven natuurlijk wel inzetbaar voor acties. Dus als de pieper gaat…