HOOGKARSPEL - Donderdagmiddag 10 mei om 14:00 uur opent burgemeester Michiel Pijl de kermis van Hoogkarspel. Dat gebeurt bij de ‘booster’ op het Raadhuisplein. “In overleg met de kermisexploitant hebben we deze 40 meter hoge attractie voor het eerst naar Hoogkarspel kunnen halen. Een mooie en spectaculaire aanvulling op de kermis,” aldus burgemeester Pijl. Als opening drukt de burgemeester op de knop voor het eerste ritje. “Ik ben benieuwd wie zich om 14:00 uur meldt en mee durft met de eerste rit.”

Na de opening gaan de attracties draaien. De kermis is dagelijks geopend tot 0:00 uur. Op zaterdag blijven de attracties open tot 1:00 uur. Zoals ieder jaar worden er rond de kermis tal van evenementen georganiseerd.

Bewoners Noorderlandhuis
De bewoners van het Noorderlandhuis worden dit jaar ook bij de kermis betrokken. Pijl: “Kermis moet een feest zijn voor iedereen. Dus ook voor onze ouderen. Daarom bieden we als gemeente samen met de kermisexploitant de bewoners van het Noorderlandhuis een gratis rondje over de kermis aan, met natuurlijk wat lekkers te eten en te drinken.” Dit gaat zaterdag van start om 14:00 uur in het Noorderlandhuis.

Alcoholgebruik
Tijdens de kermis wordt aandacht gevraagd voor verantwoord alcoholgebruik. Dit onder meer via spandoeken. Ook delen jongeren tijdens de kermis flesjes water uit. De gemeente heeft supermarkten gevraagd rond de kermis niet te stunten met de prijzen van alcohol. De norm blijft sowieso: onder 18 jaar geen alcohol.