ENKHUIZEN - Tijdens de Nationale Sportweek in september organiseerde Team Sportservice West-Friesland voor alle basisscholen de touwtje spring challenge. Groep 7 van Het Mozaïek Toereppel uit Enkhuizen heeft gewonnen en heeft afgelopen week de 1e prijs in ontvangst genomen: een clinic (S)Cool on Wheels!


Kinderen uitdagen om meer buiten te spelen, samen te werken aan het groepsgevoel en vooral actief bezig te zijn. Met dat doel voor ogen werden er door de bewegingsconsulenten van Team Sportservice op basisscholen springtouwtjes uitgedeeld. Scholen konden een filmpje insturen en de groep met de meeste sprongen, daarbij ook de creativiteit meegenomen, ging op voor de prijzen!

Prijsuitreiking
De prijs werd afgelopen week uitgereikt door de wethouder sport, Dorus Luyckx: een clinic (S)Cool on Wheels. Groep 6 van de Pancratiusschool uit Enkhuizen en groep 8 van Het Driespan Klaverweid uit Enkhuizen zijn op een gedeelde tweede plek geëindigd en hebben een lidmaatschap voor de Sport & Speluitleen van Team Sportservice gewonnen. De derde prijs ging naar groep 3-4 van De Bonifatiusschool uit Spanbroek, zij hebben een beweeg box gewonnen.

(S)Cool on Wheels
(S)Cool on Wheels is een voorlichting les waarbij een gastdocent de klas laat zien hoe het is om een handicap te hebben. Leerlingen leren daardoor spelenderwijs dat als je een handicap hebt heel erg veel mogelijk is! Ze ervaren zelf hoe het is om in een rolstoel te zitten en gaan met elkaar de uitdaging aan tijdens een potje rolstoelbasketbal.