ENKHUIZEN - Dinsdag 10 augustus wordt het een smakelijke workshop. We zetten de vuurschaal onder de heksenketel en gaan in de tuin opzoek naar eetbare planten: brandnetel, berenklauw, dovenetels, heemst Oftewel .... wat kunnen we vandaag in de natuur vinden. Onze gidsen zijn de neus en de tong. Vroeger wisten ze het wel, de jonge planten werden geplukt en gekookt of ze werden door de salade gemixt. Ook werd er een genezende thee van gemaakt. Wist je dat brandnetel een super plant is? Maar niemand wil hem in zijn tuin. Dood zonde! Ook omdat de mooiste vlinders juist op de brandnetel hun eitjes leggen en de rupsen er verzot op zijn! We bereiden samen gezonde en verrassende soep en gerechten. We eindigen deze workshop uiteraard met een gezellige proeverij.

Deze workshop is leuk voor kinderen van 6-12 jaar. kinderen onder 9 jaar komen met eigen begeleiding. We beginnen om 10.30 tot ongeveer 12.00 uur. Deelname kost € 7.50 – Kinderen onder 9 jaar komen met de eigen begeleiding. Je hebt pas een plaats als je reservering is bevestigd.

Opgave: reservering@hertenkampenkhuizen.nl of telefonisch: tel 0228-320310 . Het adres is: Wilhelminaplantsoen 2 te Enkhuizen.