ENKHUIZEN - Op maandag 1 maart jl. was havenmeester Paul Pels 25 jaar in dienst bij de Koninklijke Nederlandsche Zeil- & Roeivereeniging in Muiden.

In deze afgelopen kwarteeuw bleek Paul voor menigeen het (altijd opgewekte) gezicht van de oudste watersportvereniging van Nederland te zijn. Met een grote en betrokken inzet, kun je Paul als gastheer het jaar rond in de weer vinden met het ontvangen van passanten en leden, naast onderhoud en beheer van de haven en vloot of het in goede banen leiden van het gebruik van de haven tijdens de vele jaarlijkse zeil- en roei evenementen.

Denk daarbij aan de internationaal bekende Muiden-Pampus-Muiden roeiwedstrijden, de Flevorace, de Drakenwedstrijden en het NK Ronde- en Platbodem, waarbij de haven een week lang mudjevol ligt met tientallen van deze klassieke zeilschepen.

Als blijk van waardering heeft het bestuur namens alle leden van de Koninklijke, Paul onderscheiden met de Kleine Six Penning. De vereniging hoopt nog vele volgende jaren met Paul te mogen samenwerken.