ENKHUIZEN - Traditiegetrouw zet de RSG Enkhuizen zich in voor een goed doel. Normaal gesproken gebeurt dit in december, maar wegens omstandigheden is dit verplaatst naar aanstaande vrijdag 15 april. De RSG wil een GoedeDoelenDag om zo veel mogelijk geld in te zamelen, maar ook een mooie dag vol met (leuke) activiteiten voor de leerlingen. De afgelopen twee jaar heeft de school zo veel moeten afzeggen voor de leerlingen, dat uitstellen een betere optie was dan niets doen.


De afgelopen jaren heeft de RSG vele kinderen de school binnen zien komen lopen die uit een benarde situatie zijn gekomen. Deze leerlingen hebben een geschiedenis met zich meegenomen waar klasgenootjes misschien wel iets vanaf weten, maar vele schoolgenootjes zijn zich hier helemaal niet zo goed van bewust. Zou het niet goed zijn voor deze leerlingen als iedereen zich meer bewust wordt van hun situatie, zodat zij zich meer thuis voelen en de andere leerlingen inzien dat zij in een hele mooie en veilige situatie zijn opgegroeid? Het SocialMediateam heeft haar eigen jonge helden geïnterviewd. Zij hebben het aangedurfd om te vertellen over hun vlucht en hoe ze uiteindelijk op de RSG zijn beland. Als GoedeDoelenDagteam zijn wij ongelooflijk trots op deze toppers, want het is niet makkelijk om zo open te vertellen over de verschrikkingen die zij hebben meegemaakt.


Hoe schrijnend is het dat we als school in oktober het doel Save the children hebben gekozen voor onze leerlingen die hebben moeten vluchten uit hun eigen thuisland en dat we ons nu met z'n allen inzetten voor vluchtelingen uit Oekraïne. Opnieuw zijn er miljoenen mensen op de vlucht. De organisatie Save the children zet zich in voor kinderen over de hele wereld in moeilijke situaties.


Vorig jaar heeft de school voedselpakketten ingezameld voor de Voedselbank West-Friesland, maar zonder activiteiten voor de leerlingen. Dit jaar gaat de school dus aan de slag voor Save the children. De leerlingen doen weer mee aan het welbekende zaalvoetbaltoernooi; er wordt gedoken in het IJsselmeer; schilderen met opa's; een HIT-training volgen; marshmallows met chocomelk bestellen; heerlijke broodjes of andere lekkernijen kopen en opeten; meedoen aan diverse spelletjes; T4 gaat een nacht doorhalen; de kerstmarkttrip is vervangen door een trip naar Antwerpen en uiteraard is er ook weer de befaamde loterij. Er zijn weer prachtige prijzen te winnen en de eerste lootjes zijn al verkocht op de afgelopen ouderavond. Natuurlijk is er nog veel meer te doen, maar als u dat wilt