ENKHUIZEN - Altijd al uw zelfgemaakte foto in een museum willen exposeren? Dan is dit nu uw kans. Sow to Grow organiseert de fotowedstrijd: ‘Stilleven’, met als onderwerp groente, fruit en/of bloemen. De dertig beste foto’s worden in de tijdelijke expositie: ‘Stilleven in de fotografie’ tentoongesteld. De expositie duurt drie maanden lang van 5 oktober tot en met 3 januari 2021. De makers van de beste en de op één na de beste foto ontvangen een VVV-bon van resp. € 100 en € 50.

Spelregels Stilleven
Voor het ‘Stilleven’ is gekozen omdat het tijdloos is. U kunt proberen een schilderij van een oude meester te evenaren, maar ook een meer hedendaags stilleven mag. Bovendien moet degene die het stilleven maakt veel aandacht besteden aan compositie en belichting. Iets waar fotografen altijd mee te maken hebben en waarmee u nu uw kwaliteiten kunt laten zien. De foto’s mogen in een lijst, op karton geplakt, afgedrukt op canvas of op elk andere creatieve wijze ingeleverd worden. Het formaat dient minimaal 30 bij 40 cm te zijn (liggend of staand) en hij moet gereed zijn om opgehangen te worden.De werken worden door een jury van kenners beoordeeld. Over de keuze van de jury en de toekenning van de prijzen kan niet gecorrespondeerd worden.

Inleveren
Uw inzending dient vóór zaterdag 26 september ingeleverd te worden bij de kassa van MuseumSow to Grow, Westerstaat 111 in Enkhuizen (zie voor de openingstijden de website). Daar liggen ook inschrijfformulieren klaar, waarop u zich kunt aanmelden. Wanneer u niet in de gelegenheid bent een formulier te halen, dan kunt u er een aanvragen via lubbersgonnie@gmail.com. Het wordt u dan digitaal toegestuurd. Ook voor meer informatie over de tentoonstelling kunt u een mailtje naar dit mail adres sturen.