ENKHUIZEN - Dinsdagavond 20 december organiseert het Zuiderzeemuseum in samenwerking met de provincie Noord-Holland een exclusieve Seniorenavond van Zuiderzeelicht in het buitenmuseum voor mensen van 65 jaar en ouder. Wandel door de sfeervol verlichte straatjes van het buitenmuseum en laat je meeslepen door het waargebeurde, ijskoude verhaal Toen de zee van ijs was over hoop, liefde en verlies. Kijk wat zich achter de ramen van de huisjes afspeelt en volg de bewoners van Durgerdam op hun zoektocht naar de verdwenen ijsvissers. Stephan Warnik, directeur Zuiderzeemuseum, geeft aan dat het idee voor een seniorenavond is ontstaan tijdens de coronatijd. "Ons buitenmuseum biedt voldoende ruimte voor een verrassend en ontspannen avondje uit. Per tijdslot laten we minder bezoekers naar binnen, waardoor er meer rust en ruimte is en je op eigen tempo door het museum kunt wandelen."

Er zijn tijdens deze speciale avond extra gastheren en -vrouwen om, waar nodig, te helpen. En om het geheel éxtra aantrekkelijk te maken geldt er een speciale gereduceerde toegangsprijs van slechts 5 euro per persoon. Bovendien trakteert het museum op iets lekkers én een Zuiderzeelicht lantaarntje om tijdens de wandeling bij te schijnen en als aandenken mee naar huis te nemen.

Goed om te weten
Het buitenmuseum is in principe toegankelijk voor rolstoelgebruikers. Maar de straatjes, stegen en huisjes zijn op authentieke wijze opgebouwd en ingericht, waardoor in sommige gedeeltes de ruimte beperkt is of het pad vrij steil omhoogloopt. Daarom is het mogelijk om kosteloos een begeleider mee te nemen. De entree voor Zuiderzeelicht is bij de dienstingang van het buitenmuseum aan de Kooizandweg 2 in Enkhuizen. Kijk voor informatie over Zuiderzeelicht en route en parkeermogelijkheden op de website.

Ticketverkoop
Entreekaarten voor de exclusieve Seniorenavond zijn te bestellen via de website van het Zuiderzeemuseum. Let op! De avond is alléén bedoeld voor bezoekers van 65 jaar en ouder. Mocht je deze leeftijd nog niet bereikt hebben, dan kun je Zuiderzeelicht bezoeken op een van de reguliere openingsdagen. Zuiderzeelicht is te bezoeken van zondag 18 december 2022 tot en met zondag 8 januari 2023 tussen 17.00 en 22.00 uur, met uitzondering van 24, 25 en 31 december en 1 januari. De wandeling duurt circa een uur.

Met dank aan
De exclusieve Seniorenavond van Zuiderzeelicht is mede tot stand gekomen dankzij de financiële steun van onze partner, de provincie Noord-Holland.