ENKHUIZEN - De tweemastklipper Lutgerdina bestaat maar liefst 125 jaar en dat gaat gevierd worden! Op vrijdag 24 juni zijn inwoners van Enkhuizen en omstreken van 13.30 tot 15.30 uur van harte welkom om een bezoek te brengen aan dit unieke schip, dat voor deze middag aan de Havenweg in Enkhuizen ligt.

De Lutgerdina is van boeg tot spiegel aangepast en rolstoeltoegankelijk voor mensen met een beperking. SailWise biedt met de Lutgerdina al meer dan 40 jaar van april tot oktober actieve zeilvakanties voor mensen met een beperking over het IJsselmeer en de Waddenzee.

Op 24 juni ligt het schip een dagje stil, om inwoners van Enkhuizen de gelegenheid te geven een kijkje te nemen aan boord. Van 13.30 tot 15.30 uur is iedereen welkom voor een rondleiding over het schip en een presentatie over onder andere de historie van het schip. Eind van de middag worden de festiviteiten voortgezet met een reünie van mensen die ooit met het schip gevaren hebben als deelnemer, vrijwilliger of bemanningslid. Voor deze reünie kan men zich nog aanmelden op ……. Aanmelden voor een bezoek in de middag is niet nodig.