ENKHUIZEN - Kinderen uit Enkhuizen kunnen van maandag 18 juli tot en met donderdag 21 juli van dit jaar weer meedoen aan Huttendorp. Dit jaar ziet Huttendorp er na twee corona-jaren weer uit zoals vanouds! Het is in het Wilhelminaplantsoen. Kinderen kunnen zich vanaf vandaag inschrijven.

Huttendorp is een week lang bouwen van hutten. Met oud materiaal zoals pallets bouwen kinderen de mooiste creaties. Huttendorp heeft elk jaar een speciaal thema en dat blijft net als elk jaar een verrassing tot de eerste dag van Huttendorp. Dit jaar heeft het Huttendorp plaats voor 300 Enkhuizer kinderen van 6 jaar tot en met de leeftijd van kinderen in groep 8.

Op woensdagavond tussen 19.00 en 20.30 uur kunnen de kinderen hun ouders en andere belangstellenden meenemen om de hutten te laten zien. Op donderdagmiddag wordt er van 14.00 tot 16.00 uur gezamenlijk opgeruimd.

De afgelopen twee jaar zag Huttendorp er door de corona-maatregelen iets anders uit. De welzijnswerkers zijn blij dat het Huttendorp er dit jaar weer uitziet als vanouds.

Inschrijving kinderen

Inschrijven is mogelijk vanaf vandaag tot en met 4 mei. Je kunt je aanmelden via een inschrijfformulier op de website van Welwonen.

Huttendorp duurt vier dagen, elke dag van 10.00 tot 16.00 uur. De kosten zijn € 17,50 per kind. De kosten voor het volgende kind uit hetzelfde gezin zijn € 15. Ouders die het financieel moeilijk hebben en graag een bijdrage uit het sociaal-cultureel participatiefonds ontvangen, kunnen contact opnemen met de Gemeente Enkhuizen. Zij zijn te bereiken op 0228 360100. Het inschrijfformulier vind je op: www.welwonen.nu

Dit jaar is er plaats voor 300 kinderen. Bij meer dan 300 inschrijvingen wordt er geloot. Vorig jaar bleek loting uiteindelijk niet nodig. Alle ingeschreven kinderen konden toen met Huttendorp meedoen. Rond 16 mei krijgen alle inschrijvers bericht.

Inschrijving vrijwilligers

Om dit jaar weer een succes te maken van Huttendorp zoeken we vrijwilligers. Ben jij 13,14, of 15 jaar en wil je meehelpen tijdens Huttendorp, schrijf je dan in als tienerbegeleider. Ben je 16 jaar of ouder? Ook dan kunnen we je hulp goed gebruiken. Huttendorp begint op maandag, maar jouw hulp hebben we al nodig vanaf zaterdag 16 juli tot en met zondag 24 juli. Als vrijwilliger kun je je ook vanaf vandaag aanmelden via de website van Welwonen: www.welwonen.nu