ENKHUIZEN - Het begin van de lente betekent het begin van het toeristisch seizoen in Enkhuizen. Vanaf 1 april opent het VVV-kantoor in Enkhuizen daarom weer dagelijks haar deuren en kun je er terecht voor informatie over de stad en regio, leuke stadswandelingen en tickets voor Zuiderzeemuseum en veerdiensten. In de rijk gevulde winkel kun je mooie cadeautjes en souvenirs kopen. Nieuw in het assortiment is een koekjesvorm van de Drommedaris, speciaal voor VVV Enkhuizen ontwikkeld en lokaal geproduceerd. Een speciaal testteam heeft de vorm deze week uitgeprobeerd, het resultaat kun je zaterdag zien en proeven: voor iedere (betalende) klant is er een gratis Drom-koek.

Feest in het Zuiderzeemuseum

Ook het buitenmuseum gaat zaterdag weer open voor publiek. Het Zuiderzeemuseum viert in 2023 haar 75-jarige jubileum. Daarom zijn de straten en bruggen in het buitenmuseum versierd en kun je genieten van tal van feestelijke activiteiten. Het museum zet de schijnwerpers op drie grote, traditionele volksfeesten die nog steeds jaarlijks gevierd worden: Koningsdag op Marken, het Bloemencorso in Vollenhove en de kermis in Lutjebroek. Ervaar de echte feestelijke sfeer rond de voormalige Zuiderzee.

Speeltuin en Sprookjeswonderland weer open
Vanaf zaterdag kunnen kinderen zich ook weer naar hartenlust vermaken in Speeltuin Kindervreugde. Er is de afgelopen maanden hard gewerkt om alles weer op tijd spik en span te hebben. Sprookjeswonderland start het seizoen een paar dagen later, op vrijdag 7 april. Het park viert dit jaar haar vijftigjarig bestaan en is nog altijd een magische plek waar kinderen zich kunnen onderdompelen in de wereld van sprookjes en fantasie.

Nieuwe tentoonstelling in het Flessenscheepjesmuseum
Het Flessenscheepjesmuseum presenteert vanaf zaterdag een nieuwe tentoonstelling genaamd ‘Wat ging er mis’. Het is het verhaal over flessenscheepjesbouwers die echte doorzetters blijken te zijn en flessenschepen met bijzondere verhalen. Een bouwer die zich vergist in de maat (zodat de masten niet overeind kunnen), brand in een fles die bijna af was, een flessenscheepjes met een zeesleper die op weg was naar een schip in nood en zelf gered moest worden, het Muidens spookschip… Een fascinerende expositie die je niet wilt missen!

De Halve Maen komt naar Enkhuizen!

Aanstaande zondag rond 13.00 uur wordt het schip de Halve Maen binnengehaald in Enkhuizen. Het is een replica van het schip dat oorspronkelijk rond 1606 werd gebouwd. De Halve Maen ligt de komende maanden in de Oude Haven aan de Dijk, ter hoogte van de Sint Janstraat, en is vanaf vrijdag 7 april geopend voor bezoekers. Kom vooral een kijkje nemen op dit bijzondere schip.

En dan hebben we dit weekend ook nog Paasmarkt, The Passion, tweedehands nautische markt in de Compagnieshaven, 10-jarig bestaan Blote Voetenpad, minikermis van de Haringhoppers…

Kortom; in Enkhuizen is zeker vanaf zaterdag weer genoeg te beleven! Kijk voor een uitgebreid overzicht op www.visitenkhuizen.nl.