ENKHUIZEN - Margaretha Maria Snouck van Loosen, Johanna de Vries, Van Bleiswijk... Je kent de namen, maar weet je ook het verhaal achter deze bijzondere Enkhuizers? Ontdek het op zondag 18 februari met de VVV-themawandeling Weldoeners & welgestelden!

Kijkje in geboortehuis

De wandeling met gids begint om 15.00 uur bij de VVV en duurt ongeveer anderhalf uur. Op de route ligt onder andere het geboortehuis van weldoenster Johanna Margaretha de Vries (Westerstraat 73). Speciaal voor deelnemers van de wandeling opent de Johanna de Vries Stichting haar deuren. Via de ingang aan de Torenstraat betreed je de indrukwekkende hal en mag je een kijkje nemen in de pachtkamer waar Johanna haar vader ruim 200 jaar geleden de verschuldigde belastingen inde.

Van Bleiswijk

De wandeling eindigt rond 16.30 uur met een drankje en een hapje in het prachtige pand van burgemeester Hugo Adriaen van Bleiswijk (1803-1872). Besturen was voor hem een roeping én het privilege dat bij zijn stand hoorde. Voor het geld hoefde hij het niet te doen. Door verschillende erfenissen was hij, al vanaf zijn vroegste jeugd, steenrijk.

Het maximum aantal deelnemers voor deze eenmalige wandeling is twintig, meld je dus snel aan. Dat kan tot woensdag 14 februari via een mailtje naar info@marketingenkhuizen.nl

Stadswandeling Weldoeners & welgestelden

Zondag 18 februari 2024
15.00 - 16.30 uur
€ 15 p.p. (inclusief 1 drankje en (vega) borrelhapjes bij De Eendracht in Van Bleiswijk)
Minimaal 10 deelnemers, maximaal 20 deelnemers.

Ook in het weekend van 17 & 18 februari:

One Day Outlet Enkhuizen, nieuwe tentoonstelling Waterwijs, lezing Duurzaam stadswater in de Republiek, kindervoorstelling Nico met z’n kiko, familievoorstelling Woelig water. Kijk voor meer informatie op visitenkhuizen.nl/agenda.