ENKHUIZEN - Coronatest in Enkhuizen: hoe werkt het en wanneer krijg ik de uitslag? – denieuwepraktijk.nl. Wanneer je een coronatest wilt laten afnemen, is het belangrijk dat je klachten hebt. De klachten van het coronavirus zijn voornamelijk verkoudheidsklachten en griepklachten. Als je geen klachten hebt, is het niet mogelijk om online een afspraak te maken voor een coronatest. Je kan dan bellen naar het landelijk GGD nummer om te kijken of je recht hebt op een coronatest. Wanneer je wel klachten hebt, is het juist noodzakelijk om je te laten testen op het coronavirus. Zo kan je in Enkhuizen ook terecht voor een coronatest. Bij de coronatest worden twee lange wattenstaafjes klaar gelegd. Een wattenstaafje is bedoeld voor je neus. De GGD-medewerker stopt het wattenstaafje ver je neus in en houdt dit een aantal seconden in je neus. Dit gevoel is niet pijnlijk maar, het kan wel naar aanvoelen. Als dit is gebeurd, is het volgende wattenstaafje aan de beurt. Dit wattenstaafje gaat in je mond. Het Als dat is gebeurd, zitten de bacteriën uit jouw neus en mond op de twee wattenstaafjes. Vervolgens worden de wattenstaafjes opgestuurd naar het lab.

Wanneer krijg je de testuitslag?
Wanneer je getest bent op het coronavirus, is het noodzakelijk om thuis in quarantaine te gaan. Het is dan niet de bedoeling dat je thuis visite uitnodigt. De testuitslag kun je binnen 48 uur verwachten. Soms kan het wat langer duren als het drukker is bij de GGD-testlocaties. De testuitslag kun je zien wanneer je inlogt met jouw DigiD. Als je er voor gekozen hebt om gebeld te worden, dan wordt je gebeld door een van de GGD-medewerkers. De GGD-medewerker zal jou dan vertellen of je besmet bent geraakt met het coronavirus. Als je een negatieve testuitslag hebt, kan je gewoon weer verder met je dagelijks leven. Wanneer je juist positief bent getest op het coronavirus, is het verplicht om binnen te blijven totdat je 24 uur klachten vrij bent. Dit kan ongeveer 10 dagen duren.

Corona snel testen
Coronatest in Enkhuizen: overzicht kosten en sneltest locaties. Als je geen tijd hebt om 48 uur te wachten op de test uitslag, is het ook mogelijk om een corona snel test te laten afnemen. Dit kan bij testlocaties bij jou in de buurt. Het is dan de bedoeling dat je naar een van de locaties komt waar de GGD-medewerker de snel test gaat afnemen. Als de test is afgenomen, kan je naar huis en krijg je de uitslag binnen 15 minuten. Aan de corona sneltesten zitten wel kosten aan verbonden. Zo kun je één corona sneltest krijgen voor 70 euro. Voor veel mensen is dit nog een hoop geld. Wanneer je gewoon genoeg tijd hebt om 48 uur te wachten op de testuitslag, is het zonde om een sneltest aan te schaffen. Als je snel ergens moet zijn en je een negatieve test uitslag moet kunnen tonen, is het verstandig om een corona snel test af te laten nemen.