ENKHUIZEN - Het winterevenement Zuiderzeelicht in het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen is zeer populair. Tijdens de eerste week hebben duizenden bezoekers de wandeling door het sfeervol verlichte buitenmuseum al gemaakt.


Op 30 december boekte de 15.000ste bezoeker zijn online ticket. Directeur Stephan Warnik is blij met de bezoekersaantallen en positieve reacties: 'Het is fantastisch dat het publiek de bijzondere manier waarop wij deze Zuiderzeelegende presenteren zo weet te waarderen. We zien dat het aantal boekingen, onder andere door mond tot mondreclame en social media, snel toeneemt.' Ook bezoekers zijn enthousiast: 'Het was magisch! In één woord wauw.' is één van de reacties op Instagram. De tickets voor het evenement dienen op voorhand online geboekt te worden. De eerste tijdsloten raken het eerst uitverkocht, met name door gezinnen met kinderen. Veel bezoekers maken er met familie of vrienden een gezellige avond uit van. De tijdsloten van het afgelopen weekend en maandag 30 december zijn volledig uitverkocht.

De scheepskapitein van Enkhuizen gaat over een kapitein die een contract afsluit met de duivel en door de liefde voor een vrouw de strijd aangaat tussen hart en hebzucht. Het is een spannend verhaal over inhaligheid, hartstocht, trouw en verbondenheid én over de strijd tussen goed en kwaad.

Online tickets
Zuiderzeelicht is nog te bezoeken tot en met zondag 5 januari 2020 tussen 17.00 en 22.00 uur, met uitzondering van 31 december. De route duurt circa 60 minuten. Het evenement is alleen toegankelijk voor bezoekers met een online ticket met persoonlijke starttijd tussen 17.00 en 21.00 uur. Reserveer dus snel een online ticket via de website, ook met een Museumkaart of BankGiro Loterij VIP-kaart. In museumrestaurant het Amsterdamse huis kun je vooraf of na afloop van de wandeling genieten van bijvoorbeeld een warme apfelstrudel met koffie of thee, een overheerlijke kop soep of een heerlijke winterse stamppot (ook vegetarisch). Deze gerechten zijn online bij te boeken met korting.