ENKHUIZEN - Vandaag is het naambord van de kinderboerderij, 'Syngetahoeve', onthuld. Dit was het startsein voor de 'zachte opening' van het nieuwe bezoekerscentrum Hertenkamp Enkhuizen, midden in het Wilhelminaplantsoen. Aan de delegatie van de gemeente, Syngenta en Leekerweide, inclusief wethouder en directeuren van Syngenta werd, in De Theetuin, een heerlijke lunch aangeboden. De Theetuin is klaar om gasten te ontvangen. Vanaf woensdag 8 januari 2020 heet De Witte Schuur u welkom in De Theetuin op de woensdag, zaterdag en zondag tussen 10.30 en 16.00 uur!

Op deze unieke locatie in Enkhuizen, tussen het groen, met prachtig zicht, vanuit de serre, De Theetuin, en straks ook vanaf het terras, op de hertenweide en de kinderboerderij, is het horeca gedeelte binnen zo goed als gereed voor gebruik.

De gezellig en eclectisch ingerichte ruimte zorgt voor een warme sfeer waar je je thuis voelt, lekker op de bank met een cappuccino, een potje schakend aan tafel, werkend op je laptop aan de bar, genietend van een heerlijk broodje, een kopje soep of een stuk huisgemaakte appeltaart.

Deze gerechten worden klaargemaakt én geserveerd door, onder andere, mensen met een beperking, die dit als taak hebben in hun dagbesteding bij Leekerweide.

Ook aan de kinderen is gedacht . Zij kunnen zelfstandig spelen bij het kinderhuisje, rondlopen, ontdekken; met de verrekijker, vogels bekijken, opzoeken welke het zijn en bladeren in diverse educatieve boeken over plant en dier, terwijl de ouders dichtbij een oogje in het zeil kunnen houden.

Gedurende de komende maanden gaan ze verder met sfeervol inrichten van het terras én de omgeving en mocht u willen, het is mogelijk om de locatie te huren voor vergaderingen, kinderpartijtjes en bruiloften en partijen.

Geïnteresseerd? Neem dan contact op met de heer Hans Metten, tel: 0651535347. Als gastheer van de theetuin, wenst de heer Metten iedereen, namens het hele team, hartelijk welkom.