MEDEMBLIK - De locomotief fluit en de stoker gooit kolen op het vuur. Vanaf 30 maart rijdt de stoomtram en vaart de boot weer elke dinsdag t/m zondag tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen. Hoe ga jij het leukste rijdende museum beleven? Stap in en ga mee! Vanaf medio april staan de tulpenvelden in bloei en rijdt de stoomtram door het kleurrijke landschap. Maar ook op de stations zelf zijn de tulpen terug te vinden. Wanneer precies de tulpen in bloei staan is natuurlijk afhankelijk van het weer.


Vanaf 30 maart kunt u op dinsdag tot en met zondag met ons meereizen. Stoomtram en boot rijden en varen vanaf dat moment weer volgens dienstregeling tussen Hoorn, Medemblik en Enkhuizen.

Tulpengarantie
Holland Boven Amsterdam verandert zo langzamerhand weer in een bloemenzee! Vanaf medio april rijdt de stoomtram weer langs de kleurrijke bollenvelden tussen Hoorn en Medemblik. Via onze TULPENGARANTIE houden wij u op deze plaats dagelijks op de hoogte van de stand van zaken langs het spoor. Tulpengarantie, situatie per 19 maart 2019):

  • Bello tulpen op tramstation Hoorn - nog niet in bloei
  • Diverse tulpen op station Wognum - nog niet in bloei
  • Tussen Zwaagdijk en Wognum (circa 6 kilometer vanaf Hoorn/14 kilometer vanaf Medemblik)
  • Tussen Abbekerk (10 kilometer van Hoorn / 10 kilometer van Medemblik) en station Twisk (16 kilometer van Hoorn / 4 kilometer van Medemblik liggen dit seizoen vijftien tulpenvelden - nog niet in bloei

Hoe de kleurenpracht zich ontwikkelt is mede afhankelijk van het weer. Het is ieder jaar weer een mooi spektakel. Met name de stoomtrams in de tweede helft van de maand april en begin mei kunnen daardoor druk zijn. Het is daarom sterk aan te raden vooraf een online ticket te boeken via deze site om uw plaats in de tram te garanderen.
Via de banners bovenaan de homepage vindt u alle informatie over de ritten dit voorjaar.

Extra ritten
Vanaf 18 maart rijden wij bovendien een aantal extra ritten met motortrams van Hoorn naar Wognum v.v. U kunt met deze ritten meereizen! Kijk op Plan je Reis voor meer info.