ENKHUIZEN - Op donderdag 16 mei a.s. organiseert GGZ Noord-Holland-Noord in samenwerking met de gemeente een college ADHD bij volwassenen. AD(H)D is een veelvoorkomend probleem en komt zowel bij kinderen als bij volwassenen voor. Het heeft niet alleen invloed op het leven van de persoon in kwestie, maar ook op dat van zijn of haar omgeving. Tijdens het college krijgt u veel informatie en antwoord op vragen over AD(H)D.

Vragen als: Wat is AD(H)D? Hoe ontstaat het? Welke behandelingen zijn er mogelijk? Wat voor medicijnen bestaan er? Wat zijn de gevolgen voor de omgeving? Hoe kan familie het beste met een familielid met AD(H)D omgaan? Waar kan ik meer informatie vinden? Al deze vragen en nog veel meer komen aan bod in het college. Daarnaast is ruim gelegenheid om zelf vragen te stellen.

Sprekers
Remco Boerman is sinds 2007 werkzaam als verpleegkundig specialist GGZ en sinds 2017 werkzaam als regiebehandelaar binnen Amici. Hij is gespecialiseerd in AD(H)D, legt uit wat het is, hoe je er mee om kan gaan en welke behandelingen er mogelijk zijn. Ervaringsdeskundige Denise weet van kinds af aan dat ze ADHD heeft en komt de effecten daarvan gedurende haar leven steeds weer tegen. Een gebrek aan overzicht, planning, tijdsbesef, moeite met sociale contacten en een te veel aan prikkels en emoties..., maar gelukkig ook veel doorzettingsvermogen, ambities, dromen en creativiteit. Op dit moment woont ze samen en staat ze aan het begin van haar eigen bedrijf, waarmee ze kinderen met dezelfde problematiek wil helpen hun dagelijks leven makkelijker te maken.

Voor wie
De colleges zijn bedoeld voor alle geïnteresseerden. Dit kunnen bijvoorbeeld mensen met klachten, familieleden en naastbetrokkenen of cliënten zijn, maar ook mensen die vanuit hun professie of opleiding geïnteresseerd zijn in het onderwerp.

Waar en wanneer
De bijeenkomst is op donderdag 16 mei 2019 van 19.30 uur – 21.30 uur en vindt plaats in het Wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1 in Enkhuizen.
Aanmelden
Kosten voor deelname is € 3,00 (u kunt met pin betalen). Reserveren is gewenst en kan via de receptie van GGZ Noord-Holland-Noord, locatie Hoorn. Telefoon: 088 65 65 010, vervolgens vraagt u naar de locatie Hoorn.

Kijk voor meer informatie op www.ggz-nhn.nl/agenda