ENKHUIZEN - Het Zuiderzeemuseum organiseert aankomende winterperiode weer miniconcerten in het atrium van het binnenmuseum. Deze kleine, intieme concerten vinden plaats op verschillende zondagen in de periode tot en met 26 maart 2023. De miniconcerten starten om 12.00 uur, duren anderhalf uur en zijn vrij toegankelijk voor alle bezoekers van het Zuiderzeemuseum. Deze nieuwe serie bestaat ook weer uit een heel afwisselend muziekaanbod, dat tot stand kwam in samenwerking met de GitaarSalon en producent Zeegers Postma.


6 november, David van Ooijen - luit en gitaar


Un dia de noviembre: de titel verwijst naar het bekende en wonderschone gitaarstuk van Leo Brouwer, maar ook naar de herdenking van de overledenen, die in vele culturen juist in deze tijd valt. David van Ooijen neemt je mee door de rijke geschiedenis van de luit- en gitaarmuziek, waarbij de aandacht speciaal uitgaat naar contemplatieve muziek, muziek als troost en muziek als middel om de overledenen te herdenken. Op zijn luit en 19de eeuwse gitaar zal hij bekende hoogtepunten spelen uit vijf eeuwen muziek voor deze instrumenten, maar David brengt ook verrassende muziek mee, waaronder prachtige stukken uit de verre landen die hij met zijn instrumenten heeft bezocht, en nieuw gecomponeerde muziek van zijn eigen hand. David speelde onder andere tijdens de doopplechtigheid van Prinses Ariane.

13 november, Arthur and Friends – Keltische muziek en meer ...


Arthur and Friends is een vijfkoppige band met veel gezichten. Alle muzikanten hebben een passie voor Keltisch folkmuziek, dus Ierse en Schotse jigs, reels en songs op uilleann pipes, viool, bodhrán, gitaar en whistles. Maar ook melodieën uit Scandinavië of invloeden uit vorige muzikale levens klinken op instrumenten als draailier, nyckelharpa en duimpiano. Kortom: Keltische muziek in een eigenzinnig jasje!


Over het Zuiderzeemuseum


Het Zuiderzeemuseum verzamelt en beheert erfgoed uit het voormalige Zuiderzeegebied. Het vertelt het verhaal van de Zuiderzee en verbindt daarbij het heden met het verleden op een toegankelijke wijze voor een divers publiek. Jong en oud wandelt hier honderd jaar terug in de tijd en komt in aanraking met de Zuiderzeecultuur. In de vaste tentoonstelling Zee vol verhalen duiken bezoekers in de verhalen over het leven aan de voormalige Zuiderzee. Het museum brengt ook de cultuurhistorische collectie op verrassende wijze samen met hedendaagse kunst, vormgeving en design. Kijk op zuiderzeemuseum.nl voor een overzicht van alle tentoonstellingen.

In 2021 ontving het museum van de ANWB de zilveren award voor het leukste uitje van Noord-Holland. Lonely Planet heeft het Zuiderzeemuseum opgenomen als 'Top choice' in haar internationale reisgids Best in travel 2022. Museumkids heeft het Zuiderzeemuseum wederom het predicaat 'Kidsproof' toegekend voor 2022.