ENKHUIZEN - Vandaag hebben de broers Stofberg de overeenkomst tot bestendiging van het predicaat Hofleverancier getekend. Dit gebeurde op feestelijke wijze in het Stadhuis van Enkhuizen in bijzijn van burgemeester Eduard van Zuijlen. Een predicaat waarmee B.V. Stofberg & Zn. zich ook de komende 25 jaar Hofleverancier mag noemen.

Prachtig bedrijf in Enkhuizen
“ B.V. Stofberg & Zn. is een parel binnen de belangrijke nautische sector in Enkhuizen. Het predicaat ‘Hofleverancier’ bevestigt hoe het bedrijf al generaties lang staat voor topkwaliteit.” aldus burgemeester Eduard van Zuijlen.

B.V. Stofberg is een scheeps- en jachtwerf van het eerste uur. Het bedrijf bestaat sinds 1793 en heeft historische scheepsbouw- en restauratieprojecten op haar naam staan. Stofberg maakt interieur, restaureert schepen en biedt winterstalling aan jachten en schepen als de Bataaf. De directie is binnen de familie al de achtste generatie. Door de jaren heen is er zeer veel kennis en ervaring opgebouwd over jacht- en scheepsbouw en restauratie.

OOM Award 2019
In 2019 ontving Stofberg en Zn. B.V. de OOM-award. Een award die wordt uitgereikt aan bedrijven die zich inzetten voor opleiding en kennisoverdracht. B.V. Stofberg ontving deze gedeelde award als meest actieve bedrijf voor stageplaatsen voor bbl-leerlingen in Noord-Holland. De Koninklijke Metaalunie reikt deze award uit. Stofberg gaf hierbij aan het belangrijk te vinden kennis en expertise te delen met jongeren om de sector levendig te houden in de toekomst.