ZWAAG - Ook dit jaar gingen de Nationale Voorleesdagen weer van start met het Nationale Voorleesontbijt op woensdag 20 januari. Normaal gesproken maken alle locaties van Kinderopvang Berend Botje daar altijd veel werk van. Ze nodigen vaak iemand uit om te komen voorlezen zoals een medewerker van de bibliotheek, de burgemeester van het dorp en soms zelfs een bekende Nederlander. De kinderen mogen dan in pyjama naar de kinderopvang komen en tijdens een ontbijtje wordt er voorgelezen uit het Prentenboek van het jaar.

Zo uitgebreid kan het Voorleesontbijt dit jaar helaas niet gevierd worden. Want veel kinderen zitten vanwege de lockdown nog thuis. Speciaal voor hen hebben de pedagogisch medewerkers leuke alternatieven verzonnen, zoals voorlezen via videobellen of via het eigen Berend Botje Youtube-kanaal. Met de kinderen die momenteel noodopvang hebben, maken zij er op locatie evengoed een voorleesfeestje van.

Prentenboek van het jaar
Prentenboek van het jaar 2021 is Coco kan het! van Loes Riphagen. Coco kan het! behandelt mooie thema’s als faalangst, angst overwinnen en doorzettingsvermogen. Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?

(Voor)lezen bij Berend Botje
Met de deelname aan de Voorleesdagen, die plaatsvinden van 20 t/m 30 januari 2021, wil Berend Botje het belang van (voor)lezen benadrukken. ‘Bij Berend Botje besteden we veel aandacht aan de taalontwikkeling van kinderen’, vertelt pedagogisch directeur Gaby Alberts, ‘voorlezen is een vast onderdeel van de dag op de groep. Wist je dat elke dag lezen de woordenschat, de taalvaardigheid en het concentratievermogen van kinderen vergroot? Daarnaast is voorlezen gewoon heel erg leuk; het is een fijn, rustgevend moment op een drukke dag.’

Taalakkoord en Westfries Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid
Berend Botje is lid van het Taalakkoord en van het Westfries Bondgenootschap tegen Laaggeletterdheid. Zo draagt zij actief bij aan het signaleren en verminderen van laaggeletterdheid in West-Friesland.

Meer informatie
Meer weten over kinderopvang bij Berend Botje? Ga naar berendbotje.nl of bel naar 088-2337000.