ENKHUIZEN - De klanten – zestigplussers - zijn blij dat de Belmobiel weer rijdt! Het mag gelukkig weer, we kunnen weer leuke dingen doen. Bijvoorbeeld op bezoek naar familie of vrienden, naar het koffie-uurtje in de Bonte Veer, naar de kapper of een winkel. Misschien is de Belmobiel ook een mooie oplossing voor uw uitjes en afspraken! U hoeft alleen maar even te bellen met de planner op nummer 0228-321020. Wél minimaal een dag van tevoren en tussen 09.00 en 10.30 uur. De Belmobiel rijdt van maandag tot en met zaterdag, alleen in Enkhuizen en op verzoek naar Dirk de Wit in Bovenkarspel.


Voor elkaar in Enkhuizen
Dankzij het platform Voor elkaar in Enkhuizen heeft de Belmobiel tijdens de corona lockdown toch nog regelmatig gereden. Hoewel alleen voor de hoogstnoodzakelijke afspraken, zoals een bezoek aan een arts of een andere zorgverlener. De mensen die hiervan gebruik hebben gemaakt deden hun verzoek via Voor elkaar in Enkhuizen. Het nummer 0228 - 350555 voor alle hulpvragen of gewoon voor een praatje. Ook na corona blijft deze hulplijn bestaan. Helpende Handen is er onlangs in overgegaan en steeds meer organisaties zullen volgen.

Vacature planner en chauffeurs
Voor de vrijdagochtend zoekt de Belmobiel nog een nieuwe planner. Ook kan het Belmobielteam nog enkele vrijwillige chauffeurs gebruiken. Beide vacatures zijn te vinden op www.vrijwilligerspunt.com.

Meer weten over de Belmobiel?
Een rit van A naar B in Enkhuizen kost € 1,50 per persoon. Er kunnen maximaal twee mensen mee, op de achterbankstoelen, veilig achter het scherm tussen u en de chauffeur. Ook uw rollator kan mee. Meer informatie vindt u op de website van Welwonen.