ENKHUIZEN - Op 20 maart kunt u komen luisteren naar alweer het tweede Bach concert op het prachtige nieuwe orgel van de Westerkerk in Enkhuizen. Het eerste concert op 20 februari was een succes: veel publiek en veel geld bijeengebracht voor de verdere bouw van het orgel. Ook nu speelt Theo Jellema het wat lichtere werk van Bach, muziek waar het nieuwe orgel zich perfect voor leent.

Aanvang van het concert is 15.00 uur. De toegang is gratis maar het is een benefiet concert dus een bijdrage na afloop voor de verdere bouw van het orgel is meer dan welkom!
Hoewel het vast een hartverwarmend concert wordt: zorg wel voor warme kleding, het is ’s winters niet echt warm in de kerk!

Over de organist:

Theo Jellema (*1955) was in Leeuwarden tot zijn pensionering organist van de Grote of Jacobijnerkerk. Nu vervult hij de functie van Leeuwarder stadsorganist.
Hij was als docent verbonden aan de conservatoria van Arnhem, Zwolle en Leeuwarden.
Hij gaf concerten en masterclasses in een groot aantal Europese landen en in Korea en maakte veelvuldig deel uit van jury's van orgelconcoursen.
Hij maakte orgelopnamen op CD en in de serie 'All of Bach'.
Enige jaren geleden verscheen van zijn hand 'Orgelbouw na 1945 in Friese kerken'. Recent werden zijn 'Twee Fantasieën voor orgel' uitgegeven. Theo Jellema is actief als adviseur bij orgelbouw en – restauratie, o.a. bij de Westerkerk in Enkhuizen.


Voor meer informatie:
Tonko Bruggink
Westerkerk Enkhuizen
0623053196
webmaster@westerkerkenkhuizen.nl