ENKHUIZEN – Op 18 juli wordt er in De Baanbreker van 13.30 tot 15.30 uur een voorlichting georganiseerd over de Westfriese Bibliotheken. Tijdens de voorlichting ontdekken bezoekers dat je bij de Bibliotheek veel meer kunt doen, dan alleen het lenen van boeken, muziek, films en games. Welwonen organiseert deze activiteit in samenwerking met De Baanbreker.

(Digitale) vaardigheden

Het is belangrijk dat iedereen kan deelnemen aan de samenleving. Het juiste taalniveau, maar ook digitale vaardigheden met de computer, mobiele telefoon en internet dragen hieraan bij. Ongeacht je leeftijd en hulpvraag: je kunt op elk moment in je leven bij de Bibliotheek terecht.

Persoonlijke ontwikkeling

De bibliotheek is ook een plek waar je jezelf kunt ontwikkelen. Er is van alles te doen, te leren en ontdekken: van voorstellingen en cursussen tot workshops. Ook wanneer je geen lid bent van de bibliotheek kun je hieraan deelnemen. Je maakt ongedwongen kennis met uiteenlopende onderwerpen en leert andere mensen kennen. Nieuwsgierig naar wat er in De Bibliotheek van Enkhuizen en omgeving aangeboden wordt? Dan zien wij je graag op 18 juli.

Over Welwonen en De Baanbreker

Welwonen en De Baanbreker slaan de handen ineen om Enkhuizers maandelijks te informeren over maatschappelijke thema's. Tot het einde van het jaar staan er verschillende activiteiten op het programma die afwisselend plaatsvinden in De Bonte Veer en De Baanbreker. De quiz is hier onderdeel van.

Activiteitenkalender: 13.30 - 15.30 uur:

  • 18 juli 2024 – De Baanbreker - Voorlichting over Bibliotheek Enkhuizen

  • 19 september 2024 – De Bonte Veer - Iedereen doet mee! Ook mensen met dementie.

  • 17 oktober 2024 – De Baanbreker - Ben je goed voorbereid op noodsituaties thuis?

  • 21 november 2024 – De Bonte Veer - Gezond ouder worden

  • 19 december 2024 – De Bonte Veer - Echt of Nep? Ben je voorbereid?

Aanmelden

De toegang tot alle activiteiten is gratis. Koffie of thee en iets lekkers zijn inbegrepen. Aanmelden is niet verplicht, maar wel wenselijk en kan door een mail te sturen naar lb@welwonen.nu of door te bellen naar 0228 350 585.

Praktische informatie

De Bonte Veer: Wielewaal 1 in Enkhuizen.

De Baanbreker: Harpstraat 3-5 in Enkhuizen.

Alle activiteiten vinden plaats tussen 13.30 uur tot 15.30 uur.

Wil je meer informatie over de activiteiten? Neem dan contact op met Linda Bijvoet, sociaal werker bij Welwonen, via 0228 350 585.

Over Welwonen

Welwonen is het samenwerkingsverband tussen Woondiensten Enkhuizen en Welzijnswerk Enkhuizen. Samen bereiken we onze missie: voor iedereen passend en betaalbaar wonen bereikbaar maken in een buurt waar je jezelf thuis voelt. Het welzijnswerk zet in op verbinding en ondersteuning in de gemeenschap.

Over de Baanbreker

Iedereen vindt het prettig ergens bij te horen. Onderdeel te zijn van iets. Gezien te worden. Maar er zijn genoeg mensen voor wie dit niet vanzelfsprekend is. De Baanbreker is opgericht om juist deze mensen te voorzien van een plek in de maatschappij middels een participatiecentrum in het centrum van Enkhuizen. Wij bieden korte en langdurige professionele begeleiding aan mensen met een kwetsbaarheid of een lange afstand tot de arbeidsmarkt. Op onze gezellige dagbesteding locatie is een kringloopwinkel, cadeauwinkel, vintage winkel, diverse werkplaatsen (hout, keramiek, kunst, koken) een fraaie stadstuin en een grote activiteitenruimte.