ENKHUIZEN - Nanda Hooymans, woonachtig in Enkhuizen, is eigenares van Nannies Kadootjes. Een winkel waar je zelfgemaakte kadootjes kunt kopen. Samen met haar man maakt Nanda unieke en speelse kadootjes.

Ongeveer 2,5 jaar geleden begon Nanda met dit initiatief. Het idee erachter is een winkel met zelfgemaakte spullen die je nergens anders kunt vinden. Met de hulp van haar man zorgt Nanda telkens weer voor mooie creaties.

Via Facebook verkoopt ze haar spullen en ze staat regelmatig op markten in de buurt. Ze koopt haar spullen zelf in en maakt het zo tot een mooi product. Op dit moment verkoopt ze ongeveer 15 verschillende producten. Dit verschilt van producten die bedrukt kunnen worden en wat Nanda zelf maakt.

Haar meest populaire producten zijn de bloempotpoppen, deze maakt ze van bloempotten van verschillende groottes. Als de poppen in elkaar zitten krijgen ze een leuk rokje aan, schoenen, een gezichtje en een strik om het hoofd. In het hoofd kunnen bloemen geplaatst worden.

Nanda verkoopt niet alleen producten voor volwassenen maar ook voor kinderen is er een heuse collectie, zoals: klap armbanden met led licht erin, poppen en petten. Voor geboorte cadeaus zijn er glasblokken waar je een foto met naam kunt bedrukken.

Ze staat vaak op markten, vaak op Colhorn in Schagen en op Koningsdag in Bovenkarspel of Enkhuizen. Tijdens deze markten verkoopt ze haar beroemde bloempotpoppen en andere populaire producten. Naast dat ze op markten staat, hoopt ze dat er een pop-up winkel komt waar ze haar producten kan verkopen.

De producten die Nanda maakt vind je niet in andere winkels. Doordat ze alles zelf inkoopt en maakt kan ze de prijzen van haar producten laag houden. Klanten van Nannies Kadootjes kunnen de producten zelf bij haar ophalen of ze brengt de kadootjes langs.

Komen er nog nieuwe producten?
Regelmatig komen er nieuwe producten bij. Omdat klanten vaker vragen of ze iets specifieks kan bedrukken. Ook gaan er wel eens producten weg die niet goed lopen, maar op uitzondering worden deze wel weer gemaakt.

Populaire producten per seizoen
Zomer/lente:
bloempotpoppen. De potten kun je buiten zetten met de lente en zomer. In de wintermaanden kunnen ze binnen staan met een leuk plantje er in. Je mag zelf aangeven welke kleuren de pop moet hebben.
Winter/herfst: houten borden met kaarsen voor aan de muur. Deze kunnen zowel binnen als buiten opgehangen worden gedurende het hele jaar. Je kunt zelf weten of je er planten op zet.

Benieuwd geworden?

Omdat Nannies Kadootjes klein wil blijven hebben ze geen website. Wel kun je producten bestellen via de Facebookpagina van Nannies Kadootjes.