BOVENKARSPEL - Woningeigenaren in de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland kunnen vanaf 28 maart 2022 gebruik maken van een waardebon voor energiebesparende producten. Deze waardebon ter waarde van 70 euro is bedoeld voor de aanschaf van energiebesparende producten bij lokale winkels en webwinkels. Deze actie is een samenwerking tussen de drie gemeenten en Winst uit je woning en wordt mede mogelijk gemaakt door een subsidie vanuit de rijksoverheid. Op www.winstuitjewoning.nl kunnen woningeigenaren alle informatie vinden.


Verzilveren van de waardebonnen

De persoonlijke waardebon is aan te vragen via de gemeentepagina op www.winstuitjewoning.nl. De waardebon kan vervolgens zowel online als in winkels worden gebruikt om energiebesparende producten te kopen, denk hierbij aan radiatorfolie, LED lampen, bespaarstekkers of een slimme thermostaat.

Via de webwinkel kan direct met de waardebon worden betaald. De waardebon kan ook worden gebruikt in een winkel naar keuze, zoals een lokale bouwmarkt. Het aankoopbewijs kan vervolgens, samen met de persoonlijke code, worden ingevoerd op www.winstuitjewoning.nl. Daarna wordt het bedrag teruggestort op de bankrekening. Op www.winstuitjewoning.nl staat een overzicht van de energiebesparende producten die met de waardebon aangeschaft kunnen worden. Door de gemeente wordt een maximaal totaalbudget gehanteerd volgens het principe op = op.

Gratis adviesgesprek Susteen

Samen met Winst uit je woning en Susteen wordt ook gratis energieadvies op maat aangeboden: inwoners kunnen een adviesgesprek aanvragen zodat ze een goede keuze kunnen maken in de producten die ze (willen) kopen met de waardebon. Susteen is gespecialiseerd in persoonlijk advies over het verduurzamen van woningen. Ook voor de gratis adviesgesprekken geldt het principe op = op.

Huurders

Eerder dit jaar ontvingen huurders in de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland een zelfde waardebon, waar veel gebruik van is gemaakt.

Meer weten?

Voor meer informatie kunnen inwoners kijken op de gemeentelijke webpagina van Winst uit je woning (let op: deze gaan live op maandag 28 maart 2022): www.winstuitjewoning/stedebroec, www.winstuitjewoning/enkhuizen of www.winstuitjewoning/drechterland.