ENKHUIZEN - Welwonen en de gemeente Enkhuizen nodigen bewoners van Oostelijk Plan Noord uit voor een wijkwandeling op dinsdagavond 30 mei of donderdagavond 1 juni. U kunt uw mening delen over het wonen, de straten en over het groen in de wijk.
Sinds de eerste wijkvernieuwing van Plan Noord is nu het oostelijk deel van de wijk aan de beurt. Het gaat om de straten tussen de Piet Smitstraat, Asterstraat en de Nelson Mandela Dreef. Noord was de eerste nieuwbouwwijk van Enkhuizen. De eerste woningen in deze buurt zijn in 1955 gebouwd. Het merendeel van de 338 woningen is sociale huur, ongeveer tien procent is koop.

Wandelen, ideeën, schetsen

Tijdens het wandelen en daarna, bij de koffe in IJsselzand, worden verschillende ideeën en opmerkingen verzameld en genoteerd. In de weken daarna worden deze door architectenbureau Sacon samengevat en uitgewerkt tot schetsvoorstellen. Op dinsdag 13 juni worden de voorstellen aan de deelnemende wandelaars gepresenteerd.

Gemeente en Huurdersadviesraad wandelen ook mee

De wandelaars worden vergezeld door medewerkers vanWelwonen, de gemeente Enkhuizen en architectenbureau Sacon.Ook Wil Raven, de voorzitter van de Huurdersadviesraad looptmee en op 1 juni is wethouder Erik Struijlaart van de partij.

Aanmelden

De wijkwandelingen starten op 30 mei en 1 juni om 18.35 uur bij buurthuis IJsselzand en duren tot maximaal 19.45 uur. We verzamelen om 18.30 uur. Na de wandeling is er koffe en wordt het programma vervolgd. De afsluiting is om ca 21.00 uur. U kunt u zich tot en met 24 mei met naam en adres aanmelden via www.welwonen.nu