ENKHUIZEN - Cybercriminaliteit is een groeiend probleem, ook in de stad Enkhuizen. Daarom zijn wij op zoek naar Junior Cyber Agents: kinderen tussen de 8 en 12 jaar die zichzelf en hun omgeving digitaal vaardig maken.

Wil jij alles leren over hacken, datalekken en veilig internetten? Dan kunnen we jouw hulp goed gebruiken! Via HackShield word jij een Cyber Agent die online gevaar herkent en voorkomt. Daardoor kun je ook je omgeving leren hoe ze online veilig blijven en bescherm jij als Cyber Agent jouw eigen gemeente. Hoe gaaf is dat? Zo zorgen we samen voor een veilige online wereld.

Kom jij onze gemeente beschermen en word de beste cyber agent?
Speel nu mee en help jouw gemeente te beschermen. Je kunt HackShield online spelen op www.joinhackshield.nl of download de HackShield-app voor smartphone en tablet.

De beste Cyber Agents uit de gemeente worden op woensdag 9 december gehuldigd. Hoe deze huldiging eruit gaat zien, wordt later bekend.

HackShield is een landelijk initiatief

Het bestrijden van cybercrime en hiermee het initiatief HackShield staat landelijk bij veel gemeenten op de agenda zegt ook burgemeester Eduard van Zuijlen van de stad Enkhuizen: “het is belangrijk, dat we elkaar helpen om de weerbaarheid van kinderen ten aanzien van cybercrime te vergroten. En cybercrime op de agenda te zetten. Daarom doet de stad Enkhuizen mee aan dit project”.