ENKHUIZEN - Van 1 /m 8 november is het de Week van de Pleegzorg. In de regio Westfriesland is dat hét moment om de meer dan 160 pleeggezinnen in het zonnetje te zetten. Om hen te bedanken voor het omarmen van pleegkinderen, nodigen de gemeenten de pleeggezinnen uit voor een speciale Pleegouderdag op 4 november.

Pleegouder zijn, dat is iets bijzonders

Veel pleegouders vinden het wellicht heel gewoon om een of meerdere pleegkinderen in huis te hebben. Maar het is eigenlijk iets heel bijzonders, kinderen krijgen bij hun de kans om echt kind te zijn.

Kan iedereen pleegouder worden?

Iedereen kan in principe pleegouder worden. Pleegouders zijn vrijwilligers die een onkostenvergoeding ontvangen voor de verzorging van het pleegkind. Pleegouders stellen hun huis en hart open voor kinderen die (tijdelijk) niet thuis kunnen wonen.

Bent u pleegouder? Kom naar de Pleegouderdag!

Tijdens de Pleegouderdag kunnen inwonende (pleeg)kinderen naar de film of een workshop striptekenen volgen, terwijl hun ouders elkaar ontmoeten in de foyer. De Westfriese wethouders Jeugd schuiven aan bij de ontmoetingen om kennis te maken. Pleegouders die bij Parlan zijn aangesloten krijgen een uitnodiging via de post.

Aanmelden

Staat u bekend als pleegouder bij een andere pleegzorgorganisatie dan kunt u zich voor 26 oktober aanmelden voor de Pleegouderdag via e-mail: pleegzorgdag@medemblik.nl. U kunt dan aangeven met hoeveel gezinsleden u komt, bij welke organisatie u bekend staat en welke activiteit uw inwonende (pleeg)kinderen willen doen. Kinderen tot 14 jaar kunnen naar de film, de oudere kinderen naar de workshop striptekenen.