WEST-FRIESLAND - De gemeenten Drechterland, Enkhuizen, Koggenland, Medemblik, Opmeer en Stede Broec zetten hun samenwerking voort aangaande het bibliotheekwerk in de regio West-Friesland.


In verband met de coronamaatregelen kwamen de betrokken partijen op 30 november digitaal samen om het convenant te ondertekenen. De zes Westfriese gemeenten en de Stichting Westfriese Bibliotheken sloten al twee keer eerder een tweejarig convenant af. Die samenwerking is goed bevallen. De gemeenten hebben vertrouwen in de bibliotheek en verwachten de komende jaar geen wijzigingen in de koers die ze willen varen. Daarom werd het convenant deze keer voor vier jaar getekend.

Wethouder Lydia Groot van Stede Broec; De bibliotheek is van onschatbare waarde voor onze inwoners van alle leeftijden als het gaat om ontspanning, cultuur, leren en ontmoeten.

Belangrijke maatschappelijke partner.

Ook Simone Visser-Botman, wethouder van gemeente Drechterland is blij met de samenwerking: “In de bibliotheek kan je tegenwoordig veel meer dan een boek lenen. Het is een plek voor verrijking, ontmoeting en ontwikkeling door een breed scala aan activiteiten. Maar ook in de aanpak van laaggeletterdheid zien wij, als Westfriese gemeenten, een belangrijke rol voor de bibliotheek als maatschappelijke partner”.

Stijgend ledenaantal

Altijd waarin het ledenaantal van bibliotheken op landelijk niveau daalt, laat het ledenaantal van de Westfriese Bibliotheken een groei zien. Wethouder Dorus Luyckx van Enkhuizen is trots op deze prestatie“Goed om te merken dat de bibliotheek steeds meer de gewenste laagdrempelige voorziening wordt”. Met het convenant bieden de Westfriese gemeenten de bibliotheekorganisatie een inhoudelijke en financiële basis om verder te ontwikkelen.