WESTFRIESLAND - Word jij onze trainee die wel houdt van een uitdaging? De regiogemeenten in Westfriesland zijn op zoek naar jong talent. De regio wil de instroom van jongeren bij de gemeentelijke overheid op deze manier bevorderen. Hiervoor is een tweejarig gevarieerd regionaal traineeprogramma opgesteld. De werving voor Westfriese trainees loopt tot 11 september.

Westfriesland zoekt ambitieuze trainees

De Westfriese gemeenten zoeken ambitieuze en talentvolle afgestudeerde HBO-/WO- studenten met maximaal twee jaar werkervaring. De regio biedt hen de komende twee jaar een programma waarbinnen zij samen met collega’s werken aan opdrachten op het gebied van:

  • big data/ict;
  • civiele techniek;
  • informatiebeveiliging;
  • veiligheid/toezicht/handhaving;
  • de nieuwe Omgevingswet.

Tweejarig programma

In het regionale traineeprogramma werken trainees gedurende twee jaar in verschillende rollen aan opdrachten. Deze opdrachten vervullen zij minimaal twee gemeenten en delen zij met de andere gemeenten, waarmee zij een bijdrage leveren aan de samenwerking tussen de regiogemeenten. Binnen deze opdrachten krijgen zij de mogelijkheid om zich te ontwikkelen op het gebied van advisering, beleid, projectdeelname en/of projectleiding. Samen met de trainees bepalen we hoe we invulling geven aan de opdrachten, zodat zij kunnen ontdekken welke rol het beste bij ze past.

Begeleiding

Bij de uitvoering van de opdrachten worden de trainees begeleid door een mentor en wisselen de trainees in intervisiebijeenkomsten ervaringen met elkaar uit. Daarnaast doorlopen zij een ontwikkelprogramma via de West-Friesland Academie.

Doorstroming

Tijdens het traineeprogramma hebben de trainees de mogelijkheid om te solliciteren op vacatures binnen de regiogemeenten en de gemeenten die aangesloten zijn bij Werken in Noord Holland Noord. De mogelijkheid bestaat dat zij in aansluiting op het traineeprogramma doorstromen in een functie binnen een van deze organisaties.

Werving en selectie

Jonge talenten kunnen vóór 11 september 2017 hun motivatiebrief en CV sturen naar vacature@hoorn.nl. Het streven is dat de nieuwe talenten op 1 november van start gaan. Informatie over het traineeprogramma, de opdrachten, de werving- en selectieprocedure en de regiogemeenten vind je op www.regiowestfriesland.nl. De advertentie vind je op www.werkeninnoordhollandnoord.nl. Vragen kun je sturen naar vacature@hoorn.nl