ENKHUIZEN - Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Op deze dag wordt extra aandacht besteed aan dementie. Er komen in Enkhuizen steeds meer inwoners met dementie. Daarnaast zullen deze inwoners langer thuis blijven. Dit zorgt ervoor dat de ziekte steeds zichtbaarder wordt op straat. Hierom wil de gemeente Enkhuizen dementievriendelijk zijn.

Voorstelling 4 oktober


In het kader van Wereld Alzheimer dag organiseert Alzheimer Nederland afdeling West-Friesland op dinsdag 4 oktober een gezellige middag in Enkhuizen. U kunt genieten van cabaretgroep ‘Het draait om mensen, nietwaar?’ Het programma van deze middag heet ‘Samen op pad.’ Thuiswonende mensen met dementie en hun mantelzorger zijn van harte welkom bij Partycentrum De Nieuwe Doelen, Spoorstraat 2 in Enkhuizen. De inloop is vanaf 13.30 uur en natuurlijk staat er een kopje koffie of thee voor u klaar. De voorstelling begint om 14.00 uur. U kunt zich aanmelden via: west-friesland@alzheimervrijwilligers.nl.

Meer informatie en training dementie

Alle informatie over dementie is te vinden op: https://www.wegwijzerdementie.nl/. Deze website helpt u op weg met de belangrijkste informatie over dementie en met informatie over het aanbod aan ondersteuning & zorg voor mensen met dementie en hun naasten.

Ook is het mogelijk om een online training te volgen. Wilt u de training volgen? Dat kan! U kunt hiervoor naar de website van Samen Dementievriendelijk gaan: www.samendementievriendelijk.nl/nhn-inwoner. De training duur slechts 15 minuten.