ENKHUIZEN - Na tien jaar neemt Dick Hage afscheid als lid van de Participatieraad van Enkhuizen. Vanaf het moment dat Enkhuizen een cliëntenplatform kreeg, is hij betrokken geweest. De afgelopen jaren is dit platform verder ontwikkeld tot de Participatieraad. Wethouder Dorus Luyckx: “Dick is een heel actief en zeer gewaardeerd lid. Hij heeft een ‘Enkhuzer hart’ en zoekt altijd naar mogelijkheden. Dat heeft mij geholpen om mij als bestuurder scherp te houden.”

Ontwikkeling naar meer wijkgericht denken
Tijdens een feestelijk afscheid sprak Dick Hage over de ontwikkelingen van de participatieraad tot nu toe. Zo gaf hij aan dat er een heldere structuur is neergezet. De samenstelling bestaat uit leden die elkaar aanvullen met hun kennis en kwaliteiten. Verder constateerde hij in Enkhuizen een mooie ontwikkelingen, namelijk van ‘inclusief beleid’ naar meer ‘wijkgericht’ denken en werken. En dat er op het gebied van gezondheidszorg steeds meer aandacht is voor positieve gezondheid en ouderen. Dit stemt hem positief. Hij heeft er alle vertrouwen in dat de andere leden hun werk met eenzelfde bevlogenheid voortzetten.

Participatieraad Enkhuizen
De participatieraad van Enkhuizen geeft gevraagd en ongevraagd advies aan de gemeente over zorg, hulp, werk en inkomen. De leden van de raad zijn onafhankelijk en deskundig. Inwoners kunnen tips en advies geven en krijgen of vragen stellen aan de participatieraad. De participatieraad is bereikbaar via participatieraadenkhuizen@gmail.com. Informatie is terug te vinden op www.enkhuizen.nl/participatieraad.