ENKHUIZEN - De fiets- en wandelroute via de Omgelegde Burgwal, de spoorwegovergang en de Flevolaan blijft waarschjinlijk open. Er wordt een plan uitgewerkt om een loopbordes, een soort brug, onder het spoor te realiseren. Niemand hoeft dan meer de onbewaakte spoorweg over te steken.

Waarom zou deze route dicht gaan?
Prorail moet in opdracht van Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat onbewaakte overgangen in Nederland afsluiten. Wethouder Struijlaart: “Op onbewaakte overgangen hebben op verschillende plaatsen in het land de afgelopen jaren ernstige ongevallen plaatsgevonden. Het afsluiten van de onbewaakte overgang in Enkhuizen neemt dit risico weg. Ik ben natuurlijk blij dat de wandelrondje voor de Enkhuizers toch in stand blijft." De kosten voor het realiseren van een loopbordes worden door zowel de gemeente, als door Prorail betaald.

Wanneer gaat dit gebeuren?
Dat is nog niet bekend. Eén en ander moet nu verder worden uitgewerkt en aan de gemeenteraad worden voorgelegd. De raad moet bijvoorbeeld officieel besluiten om de overgang te onttrekken aan de openbaarheid. Voorlopig blijft de overgang nog geopend. Aan iedereen die van deze overgang gebruik maakt: let u zeer goed op, voor u oversteekt?