In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeente Stede Broec heeft de Commissaris van de Koning Johan Remkes besloten de heer Willem van Beek te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Stede Broec.

De huidige burgemeester, mevrouw Marian Goldschmeding, treedt per 15 december 2016 af. Daardoor is met ingang van deze datum een vacature ontstaan.

Het is beleid om een waarnemend burgemeester te benoemen in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de burgemeesterloze periode langer dan 3 maanden gaat duren. Door het vertrek van mevrouw Goldschmeding zal er langer dan 3 maanden een burgemeesterloze periode ontstaan. De benoemingsprocedure van de nieuwe burgemeester is gestart en duurt minstens 6 maanden.

De heer Van Beek was vanaf april 2003 burgemeester van de gemeente Edam-Volendam en na de fusie met Zeevang per 1 januari 2016 waarnemend burgemeester van de nieuwe gemeente Edam-Volendam tot 16 december 2016. Hij is 65 jaar en lid van het CDA. De nieuwe waarnemend burgemeester zal per 16 december 2016 in functie treden.