STEDE BROEC - Vrijwilligers van de buurtbus zijn onmisbaar. Als waardering voor hun inzet boden de gemeenten Stede Broec, Enkhuizen Drechterland alle vrijwilligers een gezellige avond aan. Op 16 november genoten ruim 90 buurtbuschauffeurs van een magische show van Rob en Emiel.

Het buurtbusvervoer in Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland wordt geregeld door de drie buurtbusorganisaties Venhuizen, Kromme Leek en WASE. Alle vrijwilligers van de deze organisaties waren uitgenodigd. Naast het bieden van een gezellige avond vonden de gemeenten het ook een mooie gelegenheid voor de vrijwilligers om met elkaar kennis te maken.

Oostelijk Westfriesland bereikbaar met bus
De gemeenten zijn heel blij dat oostelijk Westfriesland voor hun inwoners dankzij de buurtbus nog steeds bereikbaar is met het openbaar vervoer. Jaarlijks vervoert de buurtbus 126.000 reizigers en rijdt met 827.000 kilometer wel 40 keer de wereld rond! Dit geeft wel aan de buurtbus in een behoefte voorziet.

Drie buurtbusroutes
Verspreid over Stede Broec, Enkhuizen en Drechterland liggen drie buurtbusroutes. Op deze routes rijden kleinere bussen voor maximaal 8 personen die bestuurd worden door vrijwilligers. Elke route heeft een eigen buurtbusorganisatie die de inzet van de vrijwilligers regelt.

Het gaat om de volgende busroutes:

  • Buurtbus Venhuizen: Hoorn - Schellinkhout - Wijdenes - Hem - Venhuizen - Hoogkarspel - Grootebroek
  • Buurtbus Kromme Leek: Hoorn - Oostblokker - Westwoud - Oostwoud - Wervershoof - Medemblik
  • Buurtbus WASE: Enkhuizen - Bovenkarspel - Grootebroek - Andijk – Wervershoof