ENKHUIZEN - Op woensdagmiddag 11 januari 2017 vindt de jaarlijkse kerstboom ophaalactie voor kinderen uit Enkhuizen plaats. 

Van 13.15 uur tot 15.15 uur kunnen kinderen hun ingezamelde kerstbomen inleveren op de volgende plaatsen:
•    het parkeerterrein Boschplein aan de Meidenmarkt.
•    het parkeerterrein bij het Wijkcentrum “De Bonte Veer” aan de Meeuwenlaan.
•    Bij het speeleiland Kadijker Arena nabij Onder Zeil.

Meer dan 30 kerstbomen? Bel 360 100!

Kinderen die meer dan dertig kerstbomen hebben verzameld, kunnen dit melden op:
maandag 9 januari tussen 13.00 en 16.00 uur bij gemeente Enkhuizen, tel.: (0228) 360100. Deze kerstbomen worden dan opgehaald. Vanaf dinsdagochtend 8.30 uur moeten deze bomen op een voor een vrachtwagen bereikbare plaats worden aangeboden. Niet alle bomen kunnen worden opgehaald op dinsdag. Een aantal partijen zal op woensdag worden opgehaald.
Voor deze grote partijen verzamelde kerstbomen wordt een kwitantie afgegeven. Deze kwitantie kan op woensdagmiddag tussen 15.45 en 16.15 uur in het stadhuis worden ingeleverd. Daar zal direct het verdiende geld en de lootjes worden uitgereikt. De ingeleverde kerstbomen worden na de inzameling gecomposteerd en geschikt gemaakt voor hergebruik in onder andere tuinen en plantsoenen.

Loterij

Voor elke, door een kind ingeleverde kerstboom wordt op de inleverplaats direct 50 eurocent + één loterijbon uitbetaald. De burgemeester, Dhr. J. Baas, zal diezelfde middag om 16.15 uur in het stadhuis de trekking en de prijsuitreiking uitvoeren.

De volgende prijzen zijn beschikbaar:

  • 1e prijs: VVV cadeaubon ter waarde van € 50,00
  • 2e prijs: VVV cadeaubon ter waarde van € 40,00
  • 3e prijs: VVV cadeaubon ter waarde van € 30,00
  • 4e prijs: VVV cadeaubon ter waarde van € 20,00
  • 5e prijs: VVV cadeaubon ter waarde van € 10,00
  • 6e prijs: VVV cadeaubon ter waarde van €   5,00

Het lotnummer waarop een prijs valt, maar waarvan de eigenaar niet bij de prijsuitreiking aanwezig is, wordt gepubliceerd in deze voorlichtingsrubriek. De gelukkigen kunnen daarna hun prijs afhalen bij de balie van het stadskantoor, Hoogstraat 11. Uiteraard tegen inlevering van de winnende loterijbon. Bedrijven zijn van deelname uitgesloten.

Goed doel?

Als er kerstboomverzamelaars zijn die hun opgehaalde geld willen doneren aan een goed doel, willen wij vragen ons dit te melden.