ENKHUIZEN - Twee weken geleden zijn weesfietsen en fietswrakken op het NS-station gestickerd. Het gaat om fietsen die ernstig beschadigd zijn en fietsen die meerdere maanden op dezelfde plaats staan. Deze weesfietsen en fietswrakken houden stallingsplekken bezet en geven een rommelig beeld van het station.

Afgelopen woensdag 5 april zijn de fietsen geruimd. Na de opruimactie gaat de NS de stallingen schoonmaken zodat ze weer netjes zijn.

Fiets kwijt?

Elke weesfiets en fietswrak heeft een sticker gekregen. De sticker is gemakkelijk te verwijderen als u de fiets nog gebruikt. De gemeente heeft alleen die fietsen verwijdert waar de sticker nu al twee weken opzat.

Bent u uw fiets kwijt? De geruimde fietsen worden 13 weken bewaard. U kunt de fietsen bekijken op www.verlorenofgevonden.nl. Tik in de zoekbalk de zoekopdracht ‘fiets Enkhuizen’. U krijgt daarna alle gevonden fietsen in beeld. Links in beeld staan filters, u kunt daar de datum aanpassen en bijvoorbeeld ‘damesfiets’ selecteren. Bij elke fiets staat informatie over waar u de fiets kan ophalen.