ENKHUIZEN - De Houtribdijk voldoet niet meer aan de veiligheidsnorm van de Waterwet. Daarom wordt de dijk door Rijkswaterstaat versterkt. Na de versterking is de kans op doorbreken verkleind tot eens in de 10.000 jaar. Ook biedt de dijk meer kansen voor natuur en recreatie.

Weinig hinder

De versterking van de Houtribdijk start in september 2017 en duurt tot medio 2020. Er wordt weinig hinder verwacht voor wegverkeer tussen Lelystad en Enkhuizen, behalve af en toe een korte vertraging van maximaal 10 minuten tijdens nachtelijke werkzaamheden.

Fietspad afgesloten

Vanaf november 2017 wordt het fietspad afgesloten, omdat Rijkswaterstaat op dit deel van de dijk aan de slag gaat met breuksteen en gietasfalt. Ook gebruikt de aannemer het fietspad voor de aan- en afvoer van materiaal. Vanaf de zomervakantie van 2019 is het fietspad weer beschikbaar. Deze planning is onder voorbehoud. Ook is het fietspad tijdelijk beschikbaar in de zomer van 2018 (juli - augustus).

Werkzaamheden

Rijkswaterstaat versterkt een deel van de dijk met breuksteen. Een ander deel van de dijk wordt versterkt met brede zandige oevers. Er komt een nieuw natuurgebied: Trintelzand en bij Lelystad wordt een nieuw strand aangelegd voor wind- en kitesurfers.

Meer informatie leest u op: www.rijkswaterstaat.nl/versterkinghoutribdijk