ENKHUIZEN - Vanaf maandag 1 juni geeft de gemeente meer ruimte aan terrassen in de binnenstad. Zo kunnen de horecaondernemers de tafels en stoelen op zo’n manier opstellen dat ze de vereiste 1,5 meter tussen de gasten kunnen waarborgen. Om dat mogelijk te maken is een aantal verkeersmaatregelen nodig. Deze maatregelen gelden tot en met 1 november 2020. Hierbij alle maatregelen op een rij.


Melkmarkt voetgangersgebied
De Melkmarkt en een deel van de Van Bleiswijkstraat zijn vanaf 1 juni voetgangersgebied. Deze straten zijn dan afgesloten voor doorgaand verkeer. Al het gemotoriseerd verkeer moet omrijden via de Randweg. De omleiding wordt met borden aangegeven.

Dijk wordt eenrichtingsverkeer
De Dijk wordt tussen het Venedie en de Sint Janstraat ingericht voor eenrichtingsverkeer. Vanaf het Venedie mag het verkeer de Dijk oprijden. Het verkeer dat vanaf de H.J. Schimmelstraat komt, wordt via de Sint Janstraat geleid. Ook de Sint Janstraat wordt ingericht voor eenrichtingsverkeer. Bewoners van de Sint Janstraat verzoeken wij om niet meer in de straat te parkeren. Zo zorgen we ervoor dat de Sint Janstraat toegankelijk is voor hulpdiensten. Door het instellen van eenrichtingsverkeer op de Dijk kunnen de restaurants hun terrassen uitbreiden.

Dirk Chinaplein
Lang parkeren voor bezoekers is vanaf 1 juni ook mogelijk op het Dirck Chinaplein. Zo kunnen we deze zomer voldoende plek bieden aan bezoekers die een dagje naar Enkhuizen komen. De bestaande plekken voor vergunning parkeren, parkeerschijfzone en camperplekken worden opgeheven zodat iedereen hier kan parkeren. Campers kunnen vanaf 1 juli terecht op de campings in de omgeving.

Vermijd drukte en kom op de fiets
Vanaf 1 juni worden er landelijk diverse maatregelen versoepeld. Zo is het weer mogelijk om een terrasje te pakken of een bezoek te brengen aan een restaurant. Het is daarbij van belang dat we er met z’n allen voor zorgen dat het niet te druk wordt in de binnenstad. Plan uw bezoek aan een restaurant, reserveren is verplicht. Houd 1,5 meter afstand en vermijd drukke plekken. Daarnaast verzoeken wij alle inwoners om zoveel mogelijk met de fiets naar de binnenstad te komen. Zo houden we de parkeerplaatsen beschikbaar voor bezoekers. Wist u dat er in de Van Bleiswijkstraat een grote fietsenstalling is? Maak er vooral gebruik van!