ENKHUIZEN - In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Enkhuizen heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om Albertine van Vliet-Kuiper met ingang van 10 januari 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Enkhuizen.

In goed overleg met de fractievoorzitters van de gemeenteraad van Enkhuizen heeft de commissaris van de Koning in Noord-Holland, Johan Remkes, besloten om Albertine van Vliet-Kuiper met ingang van 10 januari 2018 te benoemen tot waarnemend burgemeester van de gemeente Enkhuizen. De huidige burgemeester Jan Baas treedt per 10 januari 2018 af.

De commissaris van de Koning benoemt een waarnemend burgemeester in gemeenten waar het op voorhand vaststaat dat de periode, waarin er geen burgemeester is, langer dan 3 maanden gaat duren. Na de raadsverkiezingen zal de nieuwe gemeenteraad het profiel vaststellen voor de kroonbenoemde burgemeester en wordt de vacature open gesteld.

Van Vliet-Kuiper is vanaf 2014 voorzitter van het bestuurlijk overleg ‘Samen werkt Beter’, waar zij 15 organisaties bij elkaar brengt om samen de ecologie en economie in de provincie Overijssel te versterken. Zij was in 2016 waarnemend burgemeester van Gooise Meren en in 2015 van Bussum. Van 2012 tot 2014 was zij Dijkgraaf van het waterschap Velt en Vecht. In 2011 was zij waarnemend burgemeester van De Ronde Venen en van 2000 tot 2010 burgemeester van Amersfoort. Van Vliet-Kuiper is 65 jaar en lid van D66.