ENKHUIZEN - De afgelopen zomerperiode zijn er een opvallend aantal woninginbraken geweest in Enkhuizen. Nu de donkere dagen weer zijn begonnen is het belangrijk om extra aandacht te hebben voor inbraakpreventie. Om u te helpen bij het vergroten van uw veiligheid, en die van de buurtbewoners, geven de politie en het Centrum voor Criminaliteitspreventie en Veiligheid (CCV) een presentatie met nuttige tips over woninginbraakpreventie. Deze bijeenkomst vindt plaats op woensdag 12 december 2018 van 19:15 tot 21:00 uur in De Nieuwe Doelen (Spoorstraat 2 te Enkhuizen).


Aanhouding dankzij melding inwoners
Een groot deel van de aanhoudingen op heterdaad vindt plaats dankzij een melding van een inwoner. U kent uw buurt als geen ander! Door oog te hebben voor verdachte situaties in de buurt draagt iedereen bij aan het terugdringen van inbraken in Enkhuizen. Maar hoe herkent u een verdachte situatie? Welke informatie is belangrijk voor de politie? Hoe denkt en werkt een inbreker? Onder andere deze vragen staan centraal bij de bijeenkomst.

Maatregelen tegen inbraak in en rond uw huis
Naast het melden van verdachte situaties in de buurt kunt u ook zelf maatregelen treffen om uw woning inbraakbestendiger te maken. Bij deze bijeenkomst worden nuttige tips gedeeld over de maatregelen die u thuis kunt toepassen. Uiteraard is er tijdens en na de bijeenkomst ruimte voor vragen.

Aanmelden
Kortom, een interessante en nuttige avond! Heeft u interesse? U kunt u aanmelden door middel van een e-mail naar stadhuis@enkhuizen.nl (graag het nummer ‘752605’ vermelden in het onderwerp van de e-mail) of door te bellen naar (0228) 360 100. Vermeld bij het aanmelden uw naam en het aantal deelnemers. Aan deze bijeenkomst kunnen 100 inwoners deelnemen. Aanmelden kan tot en met dinsdag 11 december 2018, maar meldt u zo spoedig mogelijk aan, want vol is vol! De eerste 50 aanmeldingen ontvangen een gratis Veilig wonen scan bij u thuis georganiseerd door het CCV!

Programma:
19:15 tot 19:30 uur inloop (er staat koffie en thee klaar)
19:30 tot 20:15 uur presentatie van de politie;
20:15 tot 20:30 vragen/pauze;
20:30 tot 21:00 uur presentatie van het CCV.

Ook na afloop is er ruimte voor vragen!